Kisalföld logö

2017. 05. 28. vasárnap - Emil, Csanád 13°C | 24°C Még több cikk.

1+1 százalék: hová adjuk?

Az önadózó 2007-ben is a személyi jövedelemadó bevallásával együtt nyújthatja bezárt borítékban – az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatát.
Az önadózó 2007-ben is a személyi jövedelemadó bevallásával együtt nyújthatja bezárt borítékban – az 1+1 százalékos rendelkező nyilatko- zatát. Emlékeztetőül: az adóbevallás benyújtásának határideje egyéni vállalkozó és az általános forgalmi adót fizető magánszemély esetén február 15., az önadózást választó egyéb magánszemélynek május 21.

A munkavállaló február 15-éig kérheti 2006. évre vonatkozóan is, hogy a munkáltatója állapítsa meg a személyi jövedelemadóját. Ha a munkáltató vállalja ezt, a magánszemélynek elegendő május 21-éig – leadnia az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatát a munkáltató részére. A nyilatkozatokat a munkáltató továbbítja az adóhatósághoz.
Ha a munkáltató nem vállalja az adómegállapítást, az arra jogosultak kérhetik az adóhatósági adómegállapítást (ADAM). Ebben az esetben is köteles közreműködni a munkaadó az adómegállapításhoz szükséges nyilatkozatok, igazolások adóhatósághoz történő továbbításában. Ezeket a magánszemélynek február 15-ig kell leadnia a munkáltatóhoz, melyhez csatolnia lehet az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatokat is. Nem kifogásolható viszont, ha a magánszemély olyan időpontban adja le a munkáltatónak az 1+1 százalékos rendelkező nyilatkozatot, hogy azt március 12-éig továbbítani tudja az adóhatósághoz.
Az önadózónak adóbevallását május 21-ig kell benyújtania, az 1+1 százalékos nyilatkozatát ilyen esetben a bevallásával egyidejűleg teheti meg.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyetért a városvezetés feljelentésével?

Tovább olvasom