Kisalföld logö

2017. 03. 30. csütörtök - Zalán 8°C | 19°C Még több cikk.

116 baleset egy nap alatt - hárman meghaltak

A közutakon az elmúlt nap 24 órájában a Rendőrség összesen 116 közúti közlekedési baleset során intézkedett.

Ebből 3 közlekedési baleset 3 halálos áldozatot követelt, 18 súlyos, 25 pedig könnyű sérüléssel járt. Ezeken felül 70 személyi sérülés nélküli, anyagi kárral járó baleset történt.

Az erős, viharos szél miatt fokozott óvatossággal vezessenek! Kérjük, hogy az erős szél miatt jobban figyeljék és segítsék a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedését! M0 régi szakaszán /várhatóan 2011.12. 31-ig/ épül a 3. forgalmi sáv. Jól kiépített és kitáblázott terelés mellett folyamatosan dolgoznak, sebességkorlátozás van érvényben, ez az M0-M7 csomópontot is érinti. Fokozott óvatossággal közlekedjenek, szinte naponta változnak a korlátozások, illetve új útszakaszokra terelik a forgalmat! Ne vezessenek rutinból! M1: mindkét pályaoldalon a 12-67. km szelvényekben átterelés, 80-as korlátozás és mobil terelés mellett kátyúzást végeznek. M19: a jobb és bal pályatesten a 0+100. m ú 1+ 750. m szelvényekben hídfelújítás miatt 60-as sebességkorlátozás és 1 hónapig megmaradó korlátozás, lámpás, váltakozó irányú forgalom. M5: ha az időjárás engedi, a 47-42. km szelvényben a bal pálya forgalmát a jobb pályára terelik hídjavítás miatt! M6: karbantartási munkákra kell számítani a jobb és bal pályán a 22-78. km szelvényekben, sebességkorlátozás és mobil terelés mellett dolgoznak. Figyeljék a táblák jelzéseit! Ahol az úton emberek és munkagépek dolgoznak, ott nagyobb figyelemmel közlekedjenek! M3, M7: úton folyó munkálatokat nem terveznek Az előre ki nem számítható bekövetkezendő baleseteknél a mentési és a helyreállítási munkák miatt terelésre, sebességkorlátozásra kell számítani.

Fokozott óvatossággal vezessenek! Határinformációk Hajdú-Bihar megye Ártánd közúti határátkelőhelyen a teherforgalomban várható torlódás a hétvégi kamionstoppal összefüggésben vasárnap a be- és kilépő irányban, amelynek mértéke 30-60 perc lehet. Szabolcs-Szatmár-Bereg megye A hétvége napjain Záhony közúti határátkelőhelyen ismételten várható forgalomtorlódás. A személyforgalomban be és kilépő irányban 60-120 perces várakozás kialakulásával számolunk. A teherforgalomban a hétvégi kamionstopot megelőző és az azt követő időszakban, kilépő irányban 4-5 órás várakozással számolunk, amelynek mértéke nagymértékben függ az ukrán határ- és vámellenőrzés ütemétől. A személyforgalomban közlekedőknek a záhonyi forgalomtorlódás elkerüléséhez alternatív útvonalnak továbbra is a 07-19 óra között nyitva tartó Barabás közúti határátkelőhelyet és a 08-16 óra között nyitva tartó Lónya közúti határátkelőhelyet ajánljuk. Az ukrán határszakasz határforgalmának aktuális helyzetéről a Szabolcs-Szatmár-Bereg MRFK ügyeletén érdeklődhetnek a +36-42/524-600 telefonszámon. Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér (RRI) A légi közlekedést, a járatok indulását és érkezését befolyásoló időjárási tényezőről, munkabeszüntetésről nincs információnk.

Az érintett határátkelőhelyek felkészültek a várható forgalom lebonyolítására, a szükséges kapacitással fognak üzemelni; ha szükséges, ideiglenes forgalmi rendet alakítanak ki a várakozások csökkentése érdekében. Az utasok napra készen tájékozódhatnak a határátkelőhelyeken lévő aktuális várakozási időkről a http://www.police.hu/hatarinfo/varakozas.html oldalon. Balesetmentes közlekedést kívánunk!

ORFK Szóvivői Iroda
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szünetel a forgalom a beregsurányi határállomáson

Szünetel a forgalom a Beregsurány és Asztély közötti magyar-ukrán határállomáson - közölte a… Tovább olvasom