Kisalföld logö

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta -2°C | 6°C Még több cikk.

10 ezer pedagógus veszítheti el állását egy éven belül

A konvergenciaprogramban szereplő óraszám-növekedés miatt mintegy 10 ezer pedagógus veszítheti el állását. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének becslései szerint az ingyenesen vállalt többletórák miatt évi 100 ezer forinttól eshetnek el a tanárok.
Egy éven belül tízezer pedagógus inthet búcsút az állásának a konvergenciaprogramban foglaltak miatt. A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Kerpen Gábor rámutatott a program egy olyan pontjára, amely kifejti: a 2006/2007-es tanévben a kötelező óraszám emelése tízezer fő munkaidő-alapjának megtakarítását jelenti.

Kerpen Gábor mindemellett úgy látja: a 2007-ben életbe lépő óraszám-emelkedések miatt ez az arány 2-3 éven belül magasabb is lehet. Az idén szeptemberben érvénybe lépő "heti két óra ingyenmunka" következtében évente akár 100 ezer forintos plusz bértől eshetnek el a pedagógusok.

A PDSZ úgy határozott: Alkotmánybírósághoz fordul a módosított közoktatási törvény miatt. Az érdekvédelmi szervezet ugyanis úgy látja: sérül az egyenlő munkáért egyenlően járó bér elve. Alkotmányossági aggályokat vet fel szerintük az is, hogy a hatályba léptetés időpontját olyan időben határozták meg, hogy a jogszabály alkalmazására nem biztosítanak kellő felkészülési időt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Javítják az úthibát

„ A rábapordányi Arany János út balesetveszélyes! Ki lesz a felelős, ha baleset történik?… Tovább olvasom