Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

100 ezer munkahely vár a kelet-európaiakra Dániában

A dán munkaügyi hatóságok úgy vélik, több közép-kelet-európai vendégmunkásra volna szükség, hiszen mintegy 100 ezer munkahely vár az unió új tagjaira.
Dánia a legnépszerűtlenebb az Európai Unió új tagországainak munkásai között – derült ki abból a felmérésből, amelyet a dán munkaügyi hatóságok készítettek. Míg Angliába, Írországba és Németországba özönlenek a vendégmunkások a közép-kelet európai régióból, addig a skandináv országban alig van belőlük: 2005-ben ötezren, az idén pedig közel 10 ezren vállaltak csak munkát Dániában.

Jelenleg a dán lakosság mindössze 0,1 százalékát teszik ki a bejelentett közép-kelet európai vendégmunkások, míg Angliában és Írországban 2 százalékos, Németországban 0,7 százalékos és a szomszédos Svédországban 0,2 százalékos ez az arány. A koppenhágai munkaügyi szakértők szerint nagyobb reklámot kellene csapni az északi országnak, hiszen e pillanatban közel 100 ezer olyan munkahely van, amelyet az új tagországok lakói betölthetnének – ezek pedig javarészt fizikai munkát igénylő állások.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segítünk a Presztízs díjas pályázatok megírásában

Egy héttel ezelőtt jelent meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2006-os… Tovább olvasom