Országos megmérettetés

2023.10.16. 13:44

Magyarok kenyere: gluténmentes kenyér és péksütemény

Kisalföld.hu

A Magyarok Kenyere program keretében idén is meghirdették az év gluténmentes kenyere és péksüteménye versenyt. A megmérettetés kiváló lehetőséget kínál a szakmai szereplők számára, hogy bemutassák azokat az innovatív termékeket, amelyekkel a speciális étrendet követő fogyasztókat szolgálják ki. Az innovációs verseny mellett gluténmentes adománygyűjtést is indítottak a szervezők. Az adományokkal számos olyan magyar család mindennapjait támogatják és könnyítik meg, amelyek számára kiemelt anyagi terhet jelent a cölikáliás diéta betartása. 

A Gluténmenteskenyér és péksütemény verseny eredményhirdetésére és díjátadójára október 18-án, szerdán, délelútt tíz órakor kerül sor a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara központi épületében (1115 Budapest, Bartók Béla út 105-113., V. emelet).

Az eseményen felszólal Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamaraelnöke, dr. Cseh Tibor András, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (MAGOSZ) főtitkára, Dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára, Szabolcs Péter, főszervező, az AMUREX GM Hungária Kft. ügyvezetője, élelmiszer ÁKT elnök, Koltai Tünde, a Lisztérzékenyek Érdekképviseletének Országos Egyesülete (LÉOE) elnöke, Badakné dr. Kerti Katalin a zsűri elnöke, aMATE Gabona és Iparinövény Technológia Tanszéktanszék vezetője, egyetemi docens, okleveles élelmiszermérnök, Ph.D.

A verseny fővédnöke: Dr. Nagy István, agrárminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!