Kisalföld logö

2016. 09. 28. szerda - Vencel 10°C | 22°C

Vigyázat, másolatok!

Az olasz Fiat is csatlakozott a német BMW és Daimler mellé a kínai autógyártókat illegális másolással vádoló cégek táborába. Kínai bíróság előtt támadja a Peri nevű modell miatt a Great Wall Motors kínai autógyárat, mert a Peri a Fiat Panda nevű modelljéhez szinte a megszólalásig hasonlít.
A Great Wall egyike azon számos kínai járműipari cégnek, amely dinamikus terjeszkedésbe kezdett a külpiacokon, köztük a telített és szerény nyereséghányaddal kecsegtető európai piacon. A Great Wall Olaszországot tekinti európai piacra lépése kiindulópontjának. A vállalat jövőre akar ott lenni a görög, spanyol és a portugál piacokon. A cég szóvivője lehetetlennek tartja a pereskedést, azzal érvelve, hogy a vállalat valamennyi gyártott autója technológiájának tulajdonjogával rendelkezik.

Az Automotive News Europe című lap emlékeztet, hogy a Daimler már javában pereskedik: a gyártó a Smart for Two nevű modelljének másolatát fedezte fel a Suaghuan járműipari csoport mini autójában, amit a kínaiak már forgalmaznak is Európában, a német piacot kivéve. A kínai Panda egyelőre nem juthat el Európába, a kereskedő cég a bírósági döntésig vár a forgalmazással.

A BMW az X5 néven futó nagy városi terepjárójának találta meg az utánzatát, a lap szerint már beszüntették a lemásolt modell gyártását. A német cég megpróbálja elérni, hogy a német piacon ne forgalmazhassák a „koppintást".
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetkímélő Volvo C30 Frankfurtból

A Volvo C30 kerekeit négy külön villanymotor hajtja, segítve az 1,6 literes benzinest. Tele… Tovább olvasom