Kisalföld logö

2017. 12. 17. vasárnap - Lázár, Olimpia -2°C | 4°C Még több cikk.

Touareg experience 360°

76.451 kilométer, 26 állam és hat kontinens érintésével véget ért napjaink legizgalmasabb autós kalandja.

Pontosan 76.451 megtett kilométer, 26 átutazott állam és mind a hat érintett kontinens után hétvégén véget ért napjaink egyik legizgalmasabb autós kalandja, a Touareg experience 360°, amely során egy Volkswagen Touareg terepjáróval körbejárták a Földet.

Kattintson a képre!
A Touareg experience 360° a Volkswagen marketingosztályának ötletén alapszik: a Volkswagen marketingesei ezt a kalandot azoknak szánták, akik nem riadnak vissza a legnagyobb kihívásoktól sem és akik a világ legszebb, legelbűvölőbb és leglátványosabb tájain zajló utazásról álmodnak. Ez egy olyan út volt, amelyet nem lenne egyszerű saját magunknak megszervezni, ha egyáltalán sikerülne. A Volkswagen experience keretein belül ezért profi utazásszervezők egy egyedülálló földkörüli út szervezésén fáradoztak.

Az összesen 13 szakaszból álló utat szakaszonként hat vendég, két újságíró és két profi pilóta tette meg a hat darab 174 LE teljesítményű Volkswagen Touareg R5 TDI-vel. „A pilóták és vendégeik jó terepjáró képességű, sokoldalú, mégis teljesen szériagyártású Touareg-gel álltak a startvonalra. A 360°-os, egyedülálló világkörüli utazásnak a Touareg teljesítménye adta meg az alapját" – mondta Jörn Hinrichs, a Volkswagen marketingvezetője. Az út során egy rövid ideig világutazóvá váló újságírók és vendégek minden egyes szakasz végén váltották egymást. Az út alatt tíz nemzet képviselői adták egymásnak a kormányt, a www.volkswagen-experience.de honlapon közzétett naponta frissített útinaplónak köszönhetően pedig bárki nyomon követhette az expedíciót.

Útközben a csapat teljesen önálló volt: nem álltak rendelkezésre ugyanis speciális felszereltségű szervizautók, amelyek segítettek volna kritikus helyzetekben; jóllehet feleslegesek is lettek volna, mivel a Touareg rendkívül megbízható útitársnak bizonyult. Az út során bebizonyosodott, hogy a megbízhatóság felbecsülhetetlenül nagy kincs, ha a világ legszebb, ám egyben legelhagyatottabb szegleteit keressük fel. Kína és Mongólia között például olyan régiókon is keresztülhaladt a karaván, ahol azelőtt nyugati utazó önállóan még nem is járt. Dél-Amerikában, az Amazonas mentén a Touareg experience 360° áthatolhatatlannak hitt dzsungelen hajtott keresztül, míg Bolíviában 5.600 méteres tengerszint feletti magasságra kapaszkodtak fel a Touaregek. Afrikában, a Szaharában a hőséggel kellett megbirkóznia a csapatnak, hiszen itt árnyékban is 45 fokot mutatott a hőmérő higanyszála. Ha az ország viszonyai megengedték, egy nap akár 1.300 kilométert is megtett a hat autó.

A Touareg experience 360° minden egyes etapja egyedülálló varázzsal bírt. Az első szakasz során, amikor az autók megérkeztek Németországból Alaszkába, az út a Rocky-hegységen át vezetett. Ezután az USA délnyugati részén haladtak egészen Baja Kaliforniáig, majd még tovább délre. Harmadik szakaszként a Dél-amerikai Transzamazónia került a Touareg naplójába, majd az Andokon és az Atacama-sivatagon keresztül vezetett az út. A következő csoport Patagóniát és a Tűzföldet érintette.

A Touareg experience 360° ezután az Ausztrál kontinensre utazott. Az út Sydney-ből Nyugat-Ausztrálián keresztül folytatódott. Az első ázsiai szakasz a már említett kínai és mongol területeket foglalta magába, amit a legendás selyemút és a Himalája követett. Ezután került sor Indiára és Közép-Afrikára. A következő állomás az Okawango deltája, majd a Kalahári-sivatag volt. A világjárást a Dakarból Wolfsburgig tartó út zárta le, ahová 2005. október 29-én reggel érkezett meg a csapat és a hat Touareg.

A túra elvileg minden utazni vágyó előtt nyitva állt, s a résztvevők egyöntetűen elragadtatva számoltak be a kalandról. Mindezek fényében a Volkswagen a világkörüli utat teljes sikerként értékeli. Az ötletgazdák számára pedig nem csupán egy megbízhatósági teszt valósult meg, hanem egy vízió is, amely különleges szabadságot biztosít a kalandvágyóknak. Az Afrikán, Ázsián, Ausztrálián és Amerikán át vezető út a Touareg experience 360° nélkül a legtöbb résztvevő számára csupán egy meg nem valósult álom maradt volna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogy a Peugeot 1007

Nem a várakozásoknak megfelelően fogy az új… Tovább olvasom