Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Több európai díjat nyert a Citroën C4

Többek között "A legszebb autó" díjat is elnyerte Olaszországban a Citroen C4. 

Olaszországban két díjat is nyert a Citroën legújabb modellje a C4: az Olasz Autós Újságírók Szervezete (UIGA) a „Legszebb autó" díjat a C4-esnek ítélte kategóriájában, sőt az „Auto Europa 2005" címmel is ezt a modellt tüntette ki.

Nagy-Britanniában az „Év Autója" díjat ítélték a C4-esnek az Auto Express című magazin olvasói. A rendkívül magas részvételi aránnyal lezajlott szavazáson 20 vetélytárs közül került ki győztesen a C4 olyan modelleket utasítva maga mögé, mint a Ford Focus, a Vauxhall Astra vagy a Toyota Prius. A legnépszerűbb brit autós hetilap olvasói a C4 egyedi stílusán, igényes belső kialakításán és kiváló menettulajdonságain felül, rendkívül nagyra értékelték a modell hi-tech megoldásait, így a rögzített központi részű kormányt és a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető rendszert. David Johns az Auto Express főszerkesztője így nyilatkozott a C4-esről: „A C4 újra egy olyan modell, amely méltó a Citroën újító szelleméhez. Nem véletlen, hogy ez az elegáns vonalakból és elmés újításokból kevert rafinált koktél elvarázsolta olvasóinkat."

Több országban első

Ugyancsak a Citroën C4-es nyerte a TOP GEAR című elismert brit televíziós magazin első díját az „Awards 2005" választáson. Az elismerés egyaránt szólt a C4 eredeti stílusának és egyedülálló, innovatív megoldásainak.

Portugáliában is a Citroën C4-esnek ítélte az „Év Autója" díjat a 23 tagú, autós újságírókból álló zsűri. Ezen felül a modell 1.6 HDi motorral szerelt ötajtós, Exclusive változata az „Év Családi Autója" díjat szerezte meg. Az AX 1988-as Év Autója győzelme óta most először nyerte el Citroën modell a neves szakmai díjat.
Autós újságírók Horvátországban is az „Év Autójának" választották a Citroën C4-est, sőt egy az autóiparban tevékenykedő szakértőkből és kutatókból álló zsűri a legjobb designért járó díjat is ennek a modellnek ítélte.

Eltérő arcú testvérek

A Citroën legújabb modellje, a Magyarországon 2004. novemberében bemutatott C4 eredeti stílusán és tágas belső terén túlmenően páratlan műszaki újdonságaival is hódít, sőt az EuroNCAP töréstesztjén is kiválóan szerepelt, és ötcsillagos minősítést kapott.

A márka vadonatúj alsó középkategóriás sztárjai – a C4-es ugyanis két, markánsan eltérő változatban mutatkozott be – megjelenésükben és technikájukban új távlatokat nyitnak az egész iparág számára. A formatervezők tökélyre fejlesztették az eltérő arculatú testvérmodellek néhány éve divatba hozott koncepcióját. Az ötajtós és a kupé két merőben eltérő kisugárzású jármű: a családi modell dinamikus ívekből építkezik, míg a sportos változatot nyújtottabb, élesebb vonalak határolják. A Citroën C4 egyik egyedülálló műszaki megoldása a többfunkciós, rögzített központi részű kormány, amely a világon elsőként kínál optimalizált formájú vezetőoldali légzsákot a vezető még hatékonyabb védelme érdekében.

Jelentős előrelépés a biztonság terén a C4 egyedülálló és hatékony újítása, a véletlen sávelhagyásra figyelmeztető jelzés. Amikor autópályán vagy autóúton közlekedünk, a rendszer jelzi, ha a gépkocsi átlépte akár a terelő- akár a záróvonalat anélkül, hogy indexelt volna, figyelmeztetve a bóbiskoló vagy csak beszélgetésbe merült vezetőt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

9 százalékkal emelne termelésén a Suzuki

A Suzuki autógyár idén kilenc százalékkal, összesen 2,164 millióra akarja növelni a gyártott kocsik… Tovább olvasom