Kisalföld logö

2018. 06. 22. péntek - Paulina 16°C | 29°C Még több cikk.

Renault Trafic Deck’up koncepció: egy valódi kalandor

A Brüsszeli Autókiállításon mutatkozott be a nagyközönség előtt az Operandi haszonjármű-koncepció hagyományát követő Trafic Deck’up. A szabadtéri időtöltés és a kalandozás szolgálatában álló autó bizonyíték arra, hogy a praktikusság nem zárja ki a komfortot és az eleganciát.

A Trafic Deck’up alapját a Trafic kishaszonjármű képezi, amely „Az év áruszállítója 2002" díjjal a kompakt áruszállítók etalonjának számít.

Járatlan utakon

A Trafic elejét, kifejező hűtőmaszkját és fényszóróját megőrző Trafic Deck’up legfeltűnőbb sajátossága hosszmére-
tének és szélességének szokatlan arányában mutatkozik meg. A Traficnál 180 milliméterrel rövidebb – a tengelytáv is 80 milliméterrel csökkent – és 21 milliméterrel szélesebb a Trafic Deck’up, amely így megjelenésével erőt és robusztusságot sugall. Masszív szerkezete, csábos formavilága és meglepő méretei a klasszikus amerikai pick-upokat juttatja eszünkbe. E benyomást erősíti a több mint 20 centiméterrel megrövidített hátsó túlnyúlás is.

A Trafic Deck’up nagy szabad magassága, összkerékhajtása és húszcolos könnyűfém felnivel felszerelt gumiabroncsa úttalan utakon való barangolásra ösztönöz. 3500 percnél 99 kilowatt (135 LE) teljesítményű 2.5 dCi 16V motorjának köszönhetően jól alkalmazkodik a különböző útviszonyokhoz, és biztosan halad olyan szakaszokon is, ahol alacsony fordulatszámon kifejtett, nagy erőre és élénk viselkedésre van szükség.

Jelszava a sokoldalúság

A Kangoo Break’up által inspirált hátsó rész tető- és oldalkialakítása a pick-up célszerűségét valósítja meg. A Trafic Deck’up nyitott platóját átlátszó üveglamellákkal lehet elválasztani az utastértől, így az mindig világos, levegős. Ha kinyitják a válaszfalat, a lamellák eltűnnek a tetőkárpitban. A plató 90 fokig kinyíló lengőajtón át érhető el.

A vezetőfülkében négy ülés található. A vezetőé stabil,  a többi azonban 180 fokban elfordítható. A két hátsó ülés és a középkonzol az Espace-éhoz hasonló síneken a nyitott platóra csúsztatható. További utasok elhelyezésére a plató két lehajtható ülése kínál lehetőséget.
A családi szabadidő-autó és a hagyományos pick-up keresztezéseként a Trafic Deck’up a maga nemében páratlan.

High-tech belső berendezés

A Trafic Deck’up eredetisége olyan részletekben mutatkozik meg, mint az ajtók: amíg a vezető oldalán két hagyományos ajtót találunk, az utas-
oldalra hátrafelé nyíló rendszer került. Középső tetőoszlop nincs, így sokkal könnyebb hátra, illetve a platóra beszállni vagy akár a csomagokat elhelyezni.
Magas műszaki színvonala könnyű használhatósággal párosul. A Carminat navigációs rendszer központi helyen, a bézsszínű műszerfalon található.

A szerelvényeket a karosszéria színére fényezik, az alumíniumpadló és a mintás szövetülések modern hatást keltenek.
A Renault szabadidőautó-kutatásainak eredményeit összegző Trafic Deck’up kishaszonjármű-koncepció a látványt, a technikát és a funkcionalitást ötvözi. A Trafic és a Kangoo Break’up modellekhez hasonlóan a Deck’upot is egyszerűség, ésszerűség és sokoldalúság jellemzi.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lincoln Zephyr: luxus felsőfokon

A Ford bemutatta amerikai luxusmárkája következő szériamodelljének prototípusát. A Zephyr nevű… Tovább olvasom