Kisalföld logö

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 14°C Még több cikk.

Renault-Nissan-Daimler

A Renault-Nissan Szövetség és a Daimler AG bejelentette széleskörű stratégiai együttműködését, amelynek keretein belül mindkét cégcsoport már rövidtávon előnyökhöz juthat.

Az együtt működés számos konkrét terv közös megvalósításáról és jól bevált gyakorlataik, eljárásaik megosztásáról szól. A két vállalkozás kölcsönösen vásárol egymás részvényeiből, a Renault-Nissan Szövetség 3.1%-nyit a Daimlerből, a Daimler pedig 3.1%-ot Renault-ból és szintén 3.1%-ot a Nissanból.
 

Új, közös műszaki alapok kisautókhoz

A ma futó smart fortwo utódja, az új négyüléses smart és a Renault Twingo következő generációja már az új, közösen kidolgozandó műszaki alapokra épül majd. Az egyes modellek megjelenésükben alapvetően különböznek majd egymástól, de a közös műszaki alapokból adódóan közös jellemzőjük lesz a hátsókerék-hajtás, akárcsak a mai smartok esetében.


A közösen kifejlesztett modellek a tervek szerint 2013-tól jelennek meg a márkák kínálatában. A franciaországi Hambach-ban működő, smartokat készítő üzemből kerülnek ki a kétüléses kivitelek, a négyüléseseket pedig a Renault szlovéniai, Novo Mesto-i gyára készíti. Már piaci megjelenésük pillanatától, az újdonságok elektromos hajtáslánccal is elérhetők lesznek.
 

Hajtásláncok

A hajtásláncok területén az együttműködés a jó hatásfokú dízel- és benzinmotorok megosztására koncentrál a Renault-Nissan szövetség és a Daimler között.

A Renault-Nissan-tól három- és négyhengeres dízel- és benzinmotorok érkeznek a Daimler modelljeibe. Ezek finombeállításai és részletmegoldásai különböznek majd a Renault-Nissan modellekben használtaktól, a márkaspecifikus jellegek megőrzése érdekében. A Daimler használni fogja a Renault-Nissan Szövetség motorjait, így piaci lehetőségekhez is jut, hiszen ezek az erőforrások hajtják majd a Mercedes-Benz prémium kategóriás kompakt modelljeit, a Renault-Nissan motorgyárai pedig jobb kapacitás kihasználással dolgozhatnak így.


A Daimler négy- és hathengeres benzin- és dízelmotorokat biztosít – jelenlegi kínálatából – az Infiniti számára. Az eredmény ebben az esetben is kölcsönös nyereség mindkét oldalon, hiszen az Infiniti használhatja a Daimler motorjait, amelynek révén a Daimler üzemeinek kapacitás kihasználtsága javul.

A Daimler, a Renault, és a Nissan a jövő belsőégésű motorjain is együtt dolgozik. A közös erőforrások gyártására vonatkozó döntések ma még nem születtek meg, jelenleg a mindkét résztvevő fél számára előnyös termelési lehetőségek felmérése folyik.
 

Kishaszonjármű együttműködés

A két cég szoros együttműködésben állapodott meg a kishaszonjárművek gyártásának terén is. A Mercedes-Benz kishaszonjármű kínálata új alapmodellel bővül 2012-től. Ezen új modell műszaki alapjai a Renault-tól érkeznek, az autó pedig a Renault Maubeuge-i gyárának sorain készül majd. Mindkét együttműködő partner profitálhat a nagyobb eladási mennyiségekből, a hatékonyabb kapacitás kihasználásból, és a befektetések anyagi terheink megosztásából. Mindezek eredményeként jelentősen csökkennek a költségek mindkét oldalon.

A kisméretű haszonjárművek területén való együttműködés mellett, bizonyos hajtáslánci elemeket is közösen használnak a márkák a jövőben. A cél a középméretű áruszállítók választékának és értékesítési mennyiségének jelentős növelése. Így kisméretű dízelmotorok és egyes erőátviteli elemek is érkeznek majd a Renault-Nissantól a Mercedes-Benz Vito-ba. Ez az új, belépő erőforrás jelentős eladás-növekedést tesz lehetővé a Mercedes, és hatékonyabb kapacitás kihasználást a Renault számára.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 1 millió autót hív vissza a Toyota Észak-Amerikában

Összesen 870 ezer Toyota Siennát hív vissza a gyártó az Egyesült Államokban és Kanadában a járművek… Tovább olvasom