Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Renault- bázis Győrben

A legkorszerűbb informatikai és logisztikai rendszerekkel felszerelt raktárbázist épít Győrben a Renault, amivel majd leváltja ausztriai raktárait. Az ipari parkban jövő decembertől működő bázis 60–80 főt foglalkoztat majd.
Az érintettek hétfőn jelentették be hivatalosan, hogy az év elejétől folyó tárgyalások eredményeként – a becslések szerint előreláthatóan 4–5 milliárd forintos beruházással – 15 ezer négyzetméter alapterületű regionális logisztikai központot épít Győrben a Renault–Nissan Szövetség.

Az ipari parkban épülő raktárbázisáról legkésőbb 2004 decembertől látja majd el alkatrészekkel a régió szervizeit a konszern. Ezt követően bezárnak a Renault és a Nissan ausztriai raktárai, amelyek már nem képesek kielégíteni a megnövekedett igényeket.

Renault megan cabriolet
A Budapesten tartott sajtótájékoztatón Serge Yoccoz, a Renault Hungária vezérigazgatója elmondta, hogy a projekt válasz a szövetség térségbeli tevékenységének bővülésére. A győri raktárról a két márka képviseleteinek Ausztriába, a Cseh Köztársaságba, Szlovákiába és Szlovéniába, valamint hazánkba szállítanak majd alkatrészeket.

Renault megan
– A Renault–Nissan stratégiai jelentőséget tulajdonít Közép-
Európának, s Győrt egyrészt azért választotta a beruházás helyszínéül, mert a kiszolgálandó országok középpontjában van. S amellett, hogy a magyar gazdaság versenyképessége is vonzó volt a döntésnél, Győrnek nagyon jó az infrastruktúrája is – jelentette ki Serge Yoccoz.
További firtatásra, hogy a raktárbázis építése előrevetíti-e a magyar alkatrészgyártás lehetőségét is, Serge Yoccoz elmondta:

Renault
– A tavalyi árakon számolva éves szinten több mint 25 milliárd forint értékű, főleg az Európai Unióból érkező alkatrészt szállítanak majd ki a raktárból. Így kis részben Magyaror-szágon gyártott alkatrészeket is forgalmazunk majd. Cél az is, hogy a magyarországi beszállítók egyre több termékkel járuljanak hozzá a központ forgalmához.

A konszern további fejlesztési elképzeléseit látszik igazolni, hogy a 15 ezer négyzetméteres raktárat egy 4 hektáros területen kívánják megvalósítani. Az új beruházással kapcsolatban Balogh József polgármester elmondta:
– Nagy öröm, hogy a már Győrben jelen lévő világcégek mellett egy újabb részesíti megtiszteltetésben a várost azzal, hogy itt hajt végre beruházást. A korábbi gyakorlatnak megfelelően, mivel a Renault az ipari parkot választotta, az önkormányzat két évig mentességet ad az iparűzési adó fizetése alól a társaságnak.

Nissan murano
A Renault–Nissan Szövetség győri beruházása a Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Kht. (ITDH) segítségével jött létre.
A vezérigazgató újságírói kérdésre nem kívánta elárulni a befektetési összeg nagyságát. Ugyanakkor „rábólintott" arra, hogy egy másik nagy autógyártó konszern 10 ezer négyzetméteres raktárbázisának közel 4 milliárdos költségéhez hasonlítható-e a győri raktáré.

Kapcsolódó cikkek >>

Letelepedett a negyvenedik (2003-04-03) >>
Tízéves a győri ipari park (2002-09-27) >>
Ipari park: kétharmada foglalt (2002-05-15) >>
Megvonhatják a címet az ipari parktól (2003-06-12) >>
Ipari park, hogyan tovább? (2002-07-16) >>
Az új Renault Clio V6 (2003-06-05) >>
Az új Renault Mégane lett az Év Autója (2002-11-19) >>
Renault Laguna II: élvezetesebb vezetés (2003-01-22) >
>
Renault Magnum: szállítás nagyban (2003-04-11) >>
Sokmilliós önkormányzati autóparkok (2003-06-06) >>
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Citroën Pluriel: a többcélú autó

A legutóbbi Frankfurti Autószalonon tartották világpremierjét a Citroën Pluriel elnevezésű… Tovább olvasom