Kisalföld logö

2018. 01. 24. szerda - Timót -1°C | 6°C Még több cikk.

PREMIUM-mobil a Passatban

Mobilját a zsebében hagyhatja, a telefonáláshoz még a kezeire sincs szükség az új Passatban.

Az új Passatban a beépített rendszer segítségével sokkal egyszerűbb és kényelmesebb a telefonálás, mint eddig. A most extra felszereltségként megrendelhető „PREMIUM mobiltelefon rendszer" a hagyományos telefonálás teljes kényelmét nyújtja. A vezetőnek semmi tennivalója sincs, a rendszer Bluetooth kapcsolaton keresztül az autós mobiltelefonjának minden funkcióját automatikusan hozzáférhetővé teszi.

Már a gyújtáskor

A mobiltelefont a Bluetooth interfészen keresztül egyszer kell regisztráltatni az autó telefonrendszerében. Ezt követően a rendszer már a gyújtáskapcsoláskor felismeri a SIM kártyát, és a mobil telefonnal automatikusan felépíti a kapcsolatot. Ennek fő előnye, hogy vezetés közben nem kell a mobiltelefont a mobiltartóról leszedni, vagy a táskából előbányászni. A járműbe gyárilag beépített telefon felismeri a vezető mobilját és annak SIM kártyájáról „veszi kölcsön" a szükséges adatokat. Ilyenkor a mobiltelefon a GSM üzemmódból automatikusan kilép. A jövőben tehát nem lesz szükség az eddig oly sok bosszúságot okozó adapter váltásokra.

Hanggal és kormánnyal

A két sávszélességgel is kompatibilis telefonrendszer kétféleképpen működtethető: egyrészt a kényelmes hangfelismerő funkcióval, másrészt a többfunkciós kormánykerék segítségével. A telefonszámokat a műszerfalon található felnyitható alfanumerikus billentyűzeten lehet betáplálni. Az autóhoz kifejlesztett, digitális hangelemző processzornak köszönhetően, a hangfelismerés minősége is kiváló.
Más, Bluetooth interfésszel ellátott telefonrendszert szállító gyártókkal szemben a Volkswagen minden kényelmi funkcióval, pl. hívásvárakoztatás, konferenciahívás, stb. felszerelt, csúcsminőségű rendszert kínál. Az autós a kombinált eszköz multifunkciós kijelzőjén szöveges üzeneteket olvashat, telefonkönyv bejegyzéseket és híváslistákat jeleníthet meg, valamint a gyorshívás és csengőhang beállítás opciókhoz is hozzáfér. A legjobb vételi minőséget pedig az autó antenna használatával lehet elérni.

Sokat utazóknak

A Passat limuzin és kombi változatához rendelhető új „PREMIUM mobiltelefon rendszer" elsősorban a sokat utazóknak és üzletembereknek lehet vonzó, akik utazás közben gyakran használják telefonjukat, illetve akiknél a folyamatos elérhetőség létkérdés. A vevő az új Passat generáció esetén természetesen megrendelheti a standard manuális beavatkozást nem igénylő telefonrendszert is.
Jelenleg a rendszerrel kilenc Nokia (Nokia 6230, 6230i, 6810, 6820, 6822, 7280, 6021, 8800, 9300) és öt Siemens (S65, SP65, SK65, CX75, M75) készülék kompatibilis. Miután ezen funkcióval ellátott telefontípusok száma folyamatosan növekszik, az év folyamán még több mobiltelefont lesz képes a szabvány kezelni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

JAZZ: a Honda-kisautó még jobb lett

A Honda többszörösen díjnyertes kisautója, a sokoldalú „varázsülésekkel", illetve gazdaságos benzinmotorokkal felvértezett Jazz kívül-belül számos változáson esett át. A felfrissített külső megjelenés, a fejlettebb és tetszetősebb műszerfal, illetve az immár rendelhető menetstabilizáló elektronika a legfontosabb újítások. A belső tér nagysága vetekszik a kompakt autókéval. Tovább olvasom