Kisalföld logö

2018. 11. 14. szerda - Aliz 6°C | 13°C Még több cikk.

Premier: az új Alfa 166

Az Alfa Romeo Design Centere által újraálmodott zászlóshajó tökéletes harmóniáját nyújtja a limuzinok eleganciájának és a kupék sportosságának.

Az új Alfa 166 ezt az összhangot az utastér és a karosszéria különlegesen esztétikus részleteivel egészíti ki, miközben a külső fényezések és az utastér választható kárpitozásai is nagyszerűen illenek a jármű hangulatához.

Az új zászlóshajó elődjétől örökölte tiszta, egységes vonalát, amely alkalmassá teszi az Alfa Romeo alapelvének – „sportosság és elegancia" – továbbvitelére, miközben formatervének időtlen szépsége az olasz ízlés esszenciáját tükrözi. A hűtőmaszk teljesen új formájú, a két oldalsó beömlővel együtt az Alfára jellemző háromtagú kialakítás a múlttal való kapcsolódást sejteti.

Az impozáns frontkialakítást meghatározza az a vonal, amely a motorháztetőn fut végig, s egészen a lökhárító vonaláig nyúlik le. Az Alfa-jelvény központi szerepét nem csupán a krómdíszítés adja meg, hanem az idevezető valamennyi karosszériavonal is.

Az új Alfa 166 további meghatározó eleme a fényszórók kialakítása. Ez a legmodernebb formatervezési jegyeket magán viselő megoldás átlátszó üvegtakaró mögé rejti a jól látható és modern hatású fényszórókat.
Ahogy az elődmodellen is, a motorháztetőn végigfutó, két, összetartó vonal jelzi a jármű erejét, a nagy teljesítményt. A gyakorlatilag változatlan lökhárítók egységet alkotnak a fémfelületekkel, és jól illeszkednek a jármű formájához.

Hátulnézetben az új Alfa 166 széles vállkialakítása egy támadásra váró vadállatra emlékeztet – a rövid hátsó túlnyúlás tovább erősíti ezt az érzést. A hátsó ablaknál található oszlopok karcsúsága az utastér javára válik, miközben a két kerékjárati ív közötti terület továbbra is erőteljes benyomást gyakorol. A keskeny oszlop könnyed formát kölcsönöz a luxuslimuzinoknak megfelelő méretű új Alfa 166-osnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fogynak az utakról a roncsautók

Akár százezer forintos nagyságrendű számlát is kaphat az az autós, aki csak úgy… Tovább olvasom