Kisalföld logö

2017. 12. 19. kedd - Viola -6°C | 1°C Még több cikk.

Politikailag korrekt BMW-k Angliában

London - Pártrokonszenvet tükröző színekben kínálja híres emblémáját a brit BMW-tulajdonosoknak a csütörtöki brit lapokban megjelent hirdetéseiben a patinás bajor autógyár, tekintettel a közelgő nagy-britanniai választásokra – valamint április 1-jére.

A fél újságoldalt megtöltő színes reklámfotókon pirosban, kékben és sárgában – vagyis a kormányzó brit Munkáspárt, az ellenzéki Konzervatív Párt és az örök harmadik Liberális Demokraták színeiben – pompáznak a jelvény belső körét kitöltő, hegyükkel érintkező háromszögek. 

A cég a hirdetésben közli: a választások közeledtével lehetőséget akar adni a brit BMW-seknek, hogy politikai nézeteiknek megfelelően  ˝testre szabják˝ autójukat. Az ˝egyedi tervezésű, korlátozott számban gyártott˝ emblémák ráadásul másodpercek alatt cserélhetők, ami ˝jó hír a még bizonytalan választóknak˝.

 Akinek érdeklődését felkeltette az ajánlat, az a Uwe.BeanhaddeÓbmw.co.uk email-címen adhatja fel rendelését. Természetesen csak akkor, ha nem olvassa el figyelmesen a cím első felét, amelynek kiejtése azonos a ˝Youíve been had˝ angol kifejezéssel; ennek magyar olvasata: ˝haha, jól átvertünk...˝

A bajor autógyárnak a jelek szerint jól megy az üzlet, hiszen most már hagyományszerűen tölti meg hasonló sületlenségekkel ezen az adott napon a brit újságok méregdrágán mért hirdetési oldalait. 

A későn kapcsoló brit vevőjelöltek korábbi április 1-jéken értesülhettek például arról, hogy a BMW beszédes szélvédővel ellátott járműveket készül forgalmazni Nagy-Britanniában, lehetővé téve a sokoldalú kommunikációt a külvilággal: a sofőrnek csak annyi a dolga, hogy hangosan kimondja, amit a közlekedés többi részvevőjével tudatni szeretne, és mondandóját a szélvédőbe ágyazott részecskék azonnal jól olvashatóan, hatalmas betűkkel kiírják az üvegfelületre.

A BMW arról is értesítette már e jeles napon brit vevőit, hogy kormánykerék nélküli, szóbeli utasításokkal vagy a sofőr tekintetével irányítható autót fejlesztett ki nekik, ezzel igyekezve elébe menni a jobbkormányos autókra az európai kontinensen hamarosan érvénybe lépő uniós használati tilalomnak. 

Az új típusban a gyár úgymond középre helyezte a sofőr felé forgatható műszerkonzolt, és mindkét oldalra beépített egy-egy pedálsort. Az első példányokban kisebb bonyodalmat okozott ugyan, ha a vezető hirtelen hátrafordult, hogy ráordítson a hátsó ülésen ugráló gyerekre, tekintetét követve ugyanis az autó ilyenkor szűkre vett ívben, csikorgó kerekekkel teljes fordulatot hajtott végre, de a cég kutatásfejlesztési részlege megfelelő műholdas figyelőrendszert dolgozott ki e kezdeti zökkenő kiküszöbölésére...

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egyedi Ford S-Max és Galaxy

Immár az új S-Max-hoz is rendelhetőek az új külső és belső Ford Individual stíluscsomagok, az új… Tovább olvasom