Kisalföld logö

2018. 11. 20. kedd - Jolán 1°C | 5°C Még több cikk.

Peugeot: Még dinamikusabb lett a 406 coupé

A 406 coupé külsejével már a bevezetésekor elnyerte az „év legszebb autója” címet. A modellt most az esedékes ráncfelvarrásnak vetették alá.
A 406 coupé kétségtelenül meghódította az elegancia és a modern technika szerelmeseit. Újításai között szerepel a 98 kW-os (136 LE), 2.2 literes HDi turbódízel motor. A részecskeszűrővel (FAP) felszerelt erőforrás hatalmas sikernek bizonyult: a vásárlók több mint hatvan százaléka ezt a típust választja. A multiplex rendszer bevezetésével, amely új kényelmi és biztonsági funkciókat tett lehetővé, tovább gazdagodott a kupé műszaki tartalma. Egy évvel ezelőtt pedig megjelent a kínálatban, a 3.0 literes, 24-szelepes, V6-os, 152 kW (210 LE) teljesítményű változat mellett a szintén rendkívül dinamikus, 2.2 literes, 16-szelepes, 116 kW-os (160 LE) benzinmotor.

A 406 coupé egy meghatározott életstílussal rendelkező vevőkör számára készült. Ezek a vásárlók nem csupán a kupé kifinomultságát és esztétizmusát értékelik, hanem a jármű intelligens felépítését is, a négy igazi üléshelyet és a tágas csomagtartót. Általában valamennyien kedvelik a hosszú utazásokat, ezért különösen nagyra tartják a magas szintű utazási komfortot, amelyet a Peugeot kupé nyújt.
A jármű dinamikai képességei és műszaki megoldásai tovább fokozzák a tulajdonosok büszekeségét.
A 406 coupé a bevezetése óta érintetlenül megőrizte eredeti latinos vonalait. Változás csupán az utastér kárpitválasztékában és a keréktárcsák stílusában jelentkezett.

Még ragadozóbb…

A megújult 406 coupé megőrzi korábbi arányait és kiegyensúlyozott stílusát, de jobban azonosul a legújabb Peugeot modellek sajátos stílusjegyeivel. A Pininfarina tervezésű első sárvédő szembetűnő változása még agresszívebb megjelenést kölcsönöz a járműnek.
Hangsúlyosabbá válik az alsó légbeömlő nyílás, amelyet az oldalsó védőlécek mintájára krómozott léc díszít. A beömlő nyílás két oldalán helyezkednek el a korábbinál kisebb méretű, lencse alakú, és átható tekintetű, új első ködlámpák. A rendszámtartó tábla az első lökhárító alsó részére került. Az új lökhárító fölötti felső légbeömlő finoman nyújtózik a fényszórók felé. Keskeny nyílása megnyújtja, szélesebbé teszi a jármű elölnézetét.

Dinamikus és kifinomult

A dinamikus és a felsőkategóriás jelleget tovább erősíti a műszerfal fém dekorszegélye, amelyre csillogó fekete Pininfarina felirat került. A szerelvényfalon másutt is találhatók fém berakások, míg a műszeregység fölötti árnyékoló és a szellőző nyílások környezete gránitszerűen szemcsézett, fekete borítást kapott.
Egyes elemek megjelenése fényűzőbb lett. A kilincsek krómozott felületűek, a hamutartó fedelét és a kesztyűtartó nyitószerkezetének környékét kellemes tapintású és tetszetős árnyalatú anyaggal vonták be.
Az utastér komfortját javítja, hogy a pollenszűrőt szagszűrő, aktív szénszűrővel váltották fel, amely a városi környezetben különösen nagy mennyiségben előforduló részecskék és környezetszennyező gázok szűrésével még tisztább levegőt biztosít az utastérben. A bentülőknek fokozott védelmet biztosít, hogy a vezető kívánságára az ajtók és a csomagtartó 10 km/óra sebességtől automatikusan bereteszelődnek, és úgy is maradnak, amíg valamelyik ajtót kinyitják.
A 406 coupét magas szintű biztonság jellemzi. Kifogástalan úttartását folyamatosan dicsérik. Az aktív biztonságról a szériában megtalálható dinamikus menetstabilizáló (ESP), a vészfékasszisztens, az intenzív fékezéskor automatikusan bekapcsoló vészvillogó, a változó rásegítésű szervokormány, valamint a sebességrögzítő gondoskodik. A passzív biztonsági rendszert az adaptív frontlégzsákok, az oldallégzsákok, és a pirotechnikai előfeszítővel ellátott, överőkorlátozós biztonsági övek alkotják.
Valamennyi kupéban alapfelszerelés a szuperretesz, a riasztó opcióként rendelhető. 

Két igényes kivitel

A 406 coupé kétféle felszereltségi szintet kínál, a „Coupé" és a „Coupé pack" változatot. A két változatot az utastér kárpitozása is megkülönbözteti egymástól.

Coupé: 2.2 l 16 V, ötfokozatú, mechanikus váltóval (160 LE) – 217 Nm
Coupé Pack: 2.2 l HDi 16 V FAP, ötfokozatú, mechanikus váltóval (136 LE) – 314 Nm

Coupé Pack: 3.0 l V6 24 V, ötfokozatú, mechanikus váltóval   (210 LE) – 285 Nm

Coupé Pack: 3.0 l V6 24 V, automatikus váltóval (210 LE) – 285 Nm

Mostantól a két változat jobban elkülönül egymástól. Kívülről a 16 colos alumínium keréktárcsa eltérő stílusa különbözteti meg őket. A „Coupé" változatokat tizenkétküllős „Nautilus" kerekekkel látják el, középen új, alumínium kerékagyprofillal. A „Coupé pack" változatokat ötküllős, rendkívül letisztult vonalú, dinamikus hatású Tacoma tárcsákkal szerelik fel. Mindkét típusra 215/55R16W méretű abroncsot feszítenek.
Különbözik egymástól a két változat belső kialakítása is, amely a következőképpen változik. A „Coupé" a szériában megtalálható bőr/szövet huzattal gazdagodik, míg a „Coupé pack" az Alezan, Ouragan vagy a teljesen új, Kobaltkék árnyalatú bőr kárpittal tűnik ki. A huzatok kettős varrása még fényűzőbbé teszi a megjelenést.

A „Coupé pack" megerősíti felsőkategóriás jellegét. Kifinomultságához hozzájárul az ülésekkel azonos árnyalatú bőrrel bevont középkonzol (Ouragan árnyalatú bőr az Ouragan és a Kobaltkék hangulatban, Alezan árnyalatú bőr a névadó belső stílus esetén). Alezan hangulatban a „Coupé pack" exkluzív kialakítású, kéttónusú, fekete/Alezan műszerfalat kap, amely még elegánsabbá varázsolja az utasteret.

A „Coupé pack" sajátos felszereléseivel is kitűnik : elektromos és fűthető, beprogramozható ülések, elektrokróm belső visszapillantó, JBL akusztikai berendezés, szőnyeg, elektromosan behajtható, beprogramozható külső tükrök, valamint fényszórómosó.
A megújult, kivételes 406 coupé még elbűvölőbb, még dinamikusabb, és a részecskeszűrővel (FAP) felszerelt HDi motornak köszönhetően továbbra is a legtisztább kupé.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

El kell tüntetni az autóroncsokat

Az uniós irányelvekhez igazodva 2006-ra a kiselejtezett gépjárművek 85 százalékát újra kell… Tovább olvasom