Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Öt csillag a ©koda Yetinek

Biztonságból ötös a ©koda Yetinek: az Euro NCAP (Európai Új Autó Értékelő Program) új, szigorított töréstesztjeiben a ©koda kompakt SUV-ja a legmagasabb fokozatot érdemelte ki, megkapta az öt csillagot.

A felnőtt utas-védelem mellett az összes eredmény tükröződik a jármű kitűnő gyermek- és gyalogosvédelmi jellemzőiben. A Yeti tesztjei tartalmazták az ˝ostorcsapás tesztet˝ is, mely új kategória ebben az évben. Ezt annak érdekében vizsgálják, hogy megállapítsák az ülések stabilitását, és a védelem mértékét az utasok nyaki idegpályáinak lehetséges sérülésénél, mely egy ráfutásos baleset során jöhet létre. A Yeti eredménye egyike a legjobbaknak az eddig tesztelt összes jármű közül. ˝A ©koda megmutatta, hogy minden méretű, és bármelyik ülésen elhelyezkedő utas számára egyforma mértékű biztonságot tud nyújtani˝ közli az Euro NCAP értékelő beszámolója.


Az Euro NCAP értékelése elismerését fejezi ki a térd védelmééért, mely egy térd-légzsák biztosít (Németországban alapfelszereltség). A Yeti akár kilenc légzsákkal elérhető. Köszönhetően a stabil – magas szilárdságú acéllal szerelt felépítésének, a cseh márka kompakt SUV-ja 92 százalékot tudott elérni az utas-védelem kategóriában. Míg a légzsákok nyújtotta legjobb védelemnek köszönhetően pedig, a maximális pontszámot kapta az oldalütközés kategóriájában.


Mint azt az Euro NCAP megköveteli, az utasoldali légzsákot jelző fény bekapcsol, amikor a légzsák kikapcsolt állapotba kerül.  A ©koda Yeti alapfelszereltségéhez tartozik az ISOFIX rendszer, a hátsó ülésekhez rögzíthető legyen a gyermekülés.

A Yeti-nél az utasbiztonság (különösen  a gyermekbiztonság) mellett, a gyalogosbiztonság jellemzői is kitűnőek. Az EURO NCAP teszt eredményéből látható, hogy a Yeti bizonyítottan az egyik legbiztonságosabb autó a piacon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ford Individual: különleges járművek

Az emberek többsége már nem elégszik meg pusztán egy termék megvásárlásával, hanem személyre szabott… Tovább olvasom