Kisalföld logö

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -8°C | 2°C Még több cikk.

Ősszel jelenik meg az első hazai járműipari kiadvány

Késő ősszel jelenik meg az első hazai járműipari almanach - a kiadvány nem reklám-, hanem bemutatkozási lehetőséget kínál a résztvevő vállalkozásoknak, közölte a kiadványt gondozó Koloszár Tamás, az autopro.hu járműipari szakportál főszerkesztője az MTI-vel.
Miközben világszerte a 21. század húzóágazataként emlegetik a járműipart, ma nem tudni, Magyarországon hány területen hány cég dolgozik ebben a szektorban - jegyezte meg a szerkesztő, hozzátéve, több százra tehető azoknak a vállalkozásoknak a száma, amelyek ezer szállal kötődnek az ágazathoz, de nem tagjai egyetlen szakmai szervezetnek vagy érdekképviseletnek sem.

Márpedig - tette hozzá - a szakmai előrejelzések szerint Magyarország öt-tíz éven belül kulcspozíciót tölthet be a térség járműiparában.

Eközben az Audi, a Mercedes vagy az Opel beruházásai azt jelzik, ezek a cégek "most mutatnak először hajlandóságot arra, hogy komolyan vegyék a magyar beszállítókat", akinek aránya jelenleg "gyászosan alacsony". Így nem is csoda, hogy több multicég nem is hozza nyilvánosságra ezt a rátát.

Koloszár Tamás megemlítette, hogy gyártóknak, szállítóknak, szolgáltatóknak és képzőhelyeknek - köztük a budapesti és a győri műszaki karoknak - is lehetőséget kínálnak a megjelenésre a kiadványban, amelynek ingyenes online és - az előállítási költségek miatt fizetős - nyomtatott változata is készül, magyar és angol nyelven.

Mivel a munka során partnerségre léptek a Magyar Külgazdasági Hivatallal is, arra számítanak, hogy az almanach a hazai és a külföldi beszállítói fórumok megkerülhetetlen alapkönyve lesz.

A járműipari almanachot az autopro.hu portált jegyző, a Délmagyarország és a Kisalföld című megyei napilapokat és a kisalfold.hu, delmagyar.hu és nyugatmagyar.hu portálokat is kiadó Lapcom Kft. jelenteti meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sárga lámpánál taposs a fékbe!

Sok autós kedvére változtatja a KRESZ-t, megmagyarázza, majdhogynem jogszabályszerűen meg tudja… Tovább olvasom