Kisalföld logö

2017. 09. 20. szerda - Friderika 12°C | 14°C Még több cikk.

Olcsóbb a kötelező átlagdíja, mint tavaly

A most folyó kampányban a csekkes befizetés helyett az átutalást, illetve a havi vagy negyedéves fizetés helyett az egyösszegű díjfizetést vállalva csökkentik az autósok költségeit.
Már csak egy hetük van azoknak az autósoknak, akik fel akarják mondani a meglévő kötelező biztosításukat. A felmondásoknak december 1-jéig kell megérkezniük a biztosítókhoz, de a jövő évi szerződést elég december végéig megkötni.

A november elején kezdődött kampányban legtöbben a felmondással egyidőben az új szerződést is megkötötték. Ezek átlagdíja 10 800 forint, amely 600 forinttal kevesebb az egy évvel korábbinál.

A biztosítók kedvezményt adnak arra, ha az ügyfelük csoportos beszedési megbízást ad a biztosítónak a díj beszedésére, vagy pedig maga utalja át a díjat, csekkes befizetés helyett. Ugyancsak olcsóbb az éves díj egyösszegű befizetése, mint a részletekben történő fizetés.

A csekkes befizetés aránya 2012-ben 52, tavaly 49 százalék volt, idén pedig - a váltáskor - már 45 százalékra csökkent. Az átutalás - ugyan ebben az időszakban - 42-ről 49 százalékra emelkedett. A kétféle fizetési mód arányainak a különbsége a beszedési megbízás, amely viszont stabilan 6 százalékon áll.

Az éves díjfizetés arány 2012-ben és 2013-ban egyaránt 63 százalékon állt, a mostani kampányban viszont már 68 százalékra emelkedett.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autócsodák Los Angelesben - galéria

Porsche, Mercedes, BMW, Jaguar. Csak néhány azokból az autócsodákból, amelyeket bemutatnak a Los Angeles-i autószalonon. Tovább olvasom