Kisalföld logö

2018. 11. 19. hétfő - Erzsébet 0°C | 5°C Még több cikk.

Mercedes: dinamikus fénydiódák

Első autógyártóként hoz ki a Mercedes-Benz dinamikus, teljesen fénydiódás világítást, amely ráadásul kínálja a mai xenonlámpák valamennyi adaptív világítási funkcióját.


Az automobil feltalálójaként mindig is olyan újításokat vezetett be a Mercedes-Benz, amelyek az autós hasznát szolgálják. „Jobb fény, jobb látás" mottóval most két iránymutató fejlesztéssel jelentkezik: a dinamikus, teljesen fénydiódás fényszóróval és a „Magic Sky Control" üvegtetővel, amelynek átlátszósága gombnyomásra változik. Az új technikák bevezetése a sorozatgyártásban idén, illetve jövőre várható.
A lehető legjobb látás és klímakomfort jellemző Mercedes-erények, amelyek a nagyteljesítményű, dinamikus, fénydiódás világítással és a Magic Sky Control üvegtetővel fokozhatók. Mindkettő hozzájárul a biztonsághoz, amennyiben segít megőrizni az autós testi-lelki jó állapotát: a fénydiódás lámpa színhőmérséklete áll legközelebb a nappali világosságéhoz, a változó üvegtető pedig hatásosan akadályozza meg az utastér felmelegedését.


Az új kupé-nemzedék idei debütálásakor a világ első dinamikus fénydiódás lámpájú autóját mutatja be a Mercedes-Benz. Az új megoldás a márka egyéb modelljeiből ismert Intelligens Világítórendszer összesen öt világítási funkcióját, az országúti fényt, az autópálya fényt, a kiterjesztett ködfényszórót, az aktív kanyarfényt és a sarokfényt kínálja. Ezeket a jellegzetes menet- és időjárási körülményekhez hangolták. A márka szakemberei első ízben kapcsolták össze a fénydiódás világítást az adaptív távfény-asszisztenssel, új szintre emelve az éjszakai látást.


További világújdonságként változtatható átlátszóságú üvegtetőt mutat be a Csillagos márka – vásárlói gombnyomásra élvezhetnek wellness-atmoszférát. Magic Sky Control a neve a Mercedes-Benz új üvegtetejének, amelynek átlátszósága gombnyomással, pillanatok alatt változtatható. Az utasok választhatnak a páratlan kilátás vagy az árnyat adó wellness-hangulat között, ugyanakkor maximális klímakomfortnak örvendhetnek. Az innovatív üveg sokkal jobban véd a napsugárzástól, mint a hagyományos hőszűrő üveg, vagy az árnyékoló roló, ezért nagyobb üvegfelületet lehet kialakítani a tetőn, a kellemes közérzet megőrzésével. A változó tető első megjelenését a sorozatgyártásban jövőre tervezik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A győri Audi támogatása az óvodásokért

A győri óvodákban idén tavasztól KRESZ-oktatási program folyik 400 gyermek számára. A nagycsoportos… Tovább olvasom