Kisalföld logö

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 17°C | 27°C Még több cikk.

Lemondott a botránysorozatba került német autóklub elnöke

Az ADAC felső vezetéséről kiderült, hogy meghamisították a Németek kedvenc autója című felmérés eredményeit, és üzleti utakra használták a szervezet mentőhelikoptereit.
Lemondott hétfőn a német autóklub (ADAC) elnöke. Peter Meyer a több mint 18 milliós tagságú szervezet hitelességét megkérdőjelező sajtóleleplezésekbe bukott bele.

Az ADAC felső vezetéséről az utóbbi hetekben egyebek között kiderült, hogy meghamisították a Németek kedvenc autója című felmérés eredményeit és üzleti utakra használták a szervezet mentőhelikoptereit.
Egy menedzserről kiderült, hogy ADAC-repülőgéppel utaztatta a fiát és annak egy barátját egyiptomi nyaralásra, mert lekésték a menetrendszerinti járatot. A klub egyik regionális vezetőjéről pedig azt tudta meg a sajtó, hogy mentőhelikoptert rendelt egy másodosztályú Bundesliga-mérkőzés helyszínére, mert felázott a pálya. A vizet a helikopter pörgő rotorjával keltett erős légmozgással szárították fel.

Az ADAC elnöke a felfüggesztését előzte meg a lemondással, utódját a májusi közgyűlésen választják meg. Peter Meyer 2001 óta vezette a legnagyobb német autós szervezetet.

Heiko Maas igazságügyi miniszter közölte, hogy az elnök távozása nem elég az eltékozolt bizalom visszaszerzéséhez. Az ADAC-nál átláthatóságra és mélyreható reformokra van szükség - emelte ki a tárcavezető.

Az ADAC az egyik legismertebb társadalmi szervezet Németországban. Befolyását mutatja, hogy lapjának, a Motorweltnek a tavalyi parlamenti választások előtti kampányban hosszú interjút adott Angela Merkel kancellár és a szociáldemokraták kancellárjelöltje, Peer Steinbrück is. A klubnak 18,6 millió tagja van, és az autómentés mellett kiterjedt üzleti tevékenységet folytat. Egyebek között biztosítótársasága és távolsági buszjáratokat üzemeltető vállalata van. Az állami támogatással működő szervezet éves bevétele a legutóbbi, 2012-es adatok szerint több mint egymilliárd euró, alkalmazottainak száma meghaladja a nyolcezret.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csaknem 20 ezer autót hív vissza az Aston Martin

Az elmúlt hat év teljes kibocsátásának háromnegyedét jelenti. Tovább olvasom