Kisalföld logö

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 9°C Még több cikk.

Kresztelen olasz sofőrök

Olaszországban nehéz közlekedni, mert az olasz sofőrök ön- és közveszélyesen vezetnek.

Különösen a déli olasz városokban nehéz európaiaknak közlekedniük, hiszen a lóerővel  megerősített taljánok nem köz-, hanem önveszélyes módon is autóznak  és motoroznak - még saját bevallásuk szerint is. 
Míg az észak-olasz nagyvárosokban még fel lehet fedezni némi nyomát  a KRESZ-szabályai betartásának, a helyzet Közép- és  Dél-Olaszországban sokkal súlyosabb - állapítja meg egy olasz  nagyvárosokban végzett felmérés.  

Az Eures közvéleménykutató mukatársai által kiosztott  kérdőíveket csaknem 70 ezer olasz autós és motoros töltötte ki  június első felében, az "önbevallások" mellett azonban vizuális  ellenőrzést s folytattak. Több tucatnyi biztos mintegy háromszáz  órán át figyelte az olasz közlekedési forgatagot.  

Az eredmények lesújtóak, az olaszok rendkívül fegyelmezetlenek a  volánnál. Tíz vezetőből három egyáltalában nem használja a  biztonsági övet, délen az "övtelenek" aránya eléri az 51,7  százalékot, míg északon azért a sofőrök csaknem 90 százaléka beköti  magát. A motorosok sem maradnak le, tíz százalékuk a kötelező  bukósisak nélkül közlekedik - a fiatalok körében pedig minden ötödik  utasítja el használatát -, de Nápolyban például az életüket védők  vannak kisebbségben, hiszen a kétkerekűek gazdáinak alig 40  százaléka veszi fel a fejvédő sisakot. Egy olasz mobil nélkül szinte  már sehol sem tud meglenni, egymillió olasz sofőr állandóan fecseg a  készüléken vezetés közben.  

Hasonló felmérést két évvel ezelőtt végeztek az olasz közúti  forgalomban, s a tendenciák is elszomorítóak. A biztonsági övet nem  használó vezetők aránya hét százalékkal nőtt 2003 óta, a vezetés  közben mobilozóké pedig három százalékkal. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új Polo: a minőségi kisautó

Az új, erőteljes külsejű Polo már az első pillantásra kimutatja modern személyiségét. Dinamikusabbá vált, hangsúlyos formai nyelvezetével megjelenése frissebb, és a modern idők stílusához illeszkedik. Kétféle felszereltségi változatban, széles motorpalettával érhető el, s további részletmegoldásokat is kínál a biztonság, illetve a kényelem terén . Tovább olvasom