Kisalföld logö

2018. 09. 20. csütörtök - Friderika 15°C | 26°C Még több cikk.

©koda Motorsport a Monte Carlo ralin

A ©koda Motorsport gyári csapata két Fabia Super 2000 versenyautóval állt rajthoz a szezon első IRC-futamán. A Fabia Super 2000 projekt közel kétesztendei fejlesztést követően immár új generációs versenygépét mutatta be.
A két finn, Juho Hänninen és Mikko Markkula, valamint a két cseh versenyző, Jan Kopecký és Petr Starý alkotta párosok irányítása alatt az új versenygépek a kedvezőtlen időjárás mellett, igencsak komoly kihívást jelentő körülmények között igazolhatták, hogy a ©koda Motorsport ismét versenyképes technikát alkotott. Mindkét páros eredménye és teljesítménye – különösen az első két versenynap során – egyaránt igen pozitívként, s a Fabia Super 2000 további fejlesztése szempontjából felettébb hasznosnak értékelhető.

A finn Juho Hänninen az első napon az élen végzett, míg Jan Kopecký az első gyorsaságin adódott műszak problémáját követően gyorsan felküzdötte magát a 24. helyről, s végül tizedikként zárta a napot.


A második versenynapon a Valence környéki havas utakon mindkét ©koda ismét jól szerepelt, a hatból négy – Juho Hänninen három, Jan Kopecký egy – gyorsasági szakaszt is az első helyen teljesítve. Sőt, amikor Jan egyik alkalommal másodikként futott be csapattársa mögött, szurkolóik e „duplázásért" külön nagy tapssal jutalmazták a csapatot. A nap további részében azonban a finn versenyzőt már balszerencse kísérte, s egy defektet követően a harmadik helyre esett vissza. Jan Kopecký folytatva a felzárkózást, a hetedik helyen fejezte be a napot.

A futam záró szakasza ismét Monte Carlo felé vezetett. Noha Juho Hänninen egy balesetet követően a verseny feladására kényszerült, kétségkívül igazolta, hogy nagy tapasztalata mennyire hasznos a ©koda Motorsport számára, s hogy személyében a Fabia Super 2000 versenyautó és az egész csapat szempontjából egyaránt a legmegfelelőbb versenyzőt sikerült kiválasztani. A második szakaszon nyújtott teljesítménye – különösen a megnyert gyorsaságik – azonnal felkeltette a rajongók és a média érdeklődését. Jan Kopecký tovább tört előre, s végül az összesítettben a negyedik helyet szerezte meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hétüléses Partner Tepee

A piaci igények kielégítésére törekedve, és kihasználva a Partner Tepee rendkívüli tágasságát, új,… Tovább olvasom