Kisalföld logö

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 0°C | 9°C Még több cikk.

Kiemelkedő lopásvédelem az Audi A8-ban

Kiemelkedő lopásvédelméért világszerte az első járműként díjat nyert az Audi A8.

Minősített biztonság: kiemelkedő lopásvédelméért világszerte az első járműként kapta meg az Audi A8 az Allianz Műszaki Központja (AZT) „Minősített Védelem" minőségi díját. „Ez a kitüntetés vásárlóink számára az A8 által megvalósított, magas szintű 'láthatatlan' lopásvédelem kézzel fogható igazolása" – mondta Dr. Martin Winterkorn, az AUDI AG igazgatótanácsának elnöke az AZT-minősítés átadásán.

Az Audi modellpalettájának többszörösen díjazott zászlóshajója számára ez további fontos kitüntetés. Legutóbb a brit járműbiztosítók illették kiváló lopásvédelméért a „Brit Autóvédelmi Díj" elismeréssel a luxuskategória legjobbjaként az Audi A8 modellt. Az Audi vásárlói különösen az Allianz minősítéséből profitálhatnak: ez az immár minősített, kiemelkedő lopásvédelem közvetlenül hozzájárulhat a biztosítási költségek kedvező alakulásához.

Az Allianz Kutatóintézete a minősítés odaítélése előtt öt, a hatékony lopásvédelem szempontjából alapvető területet vizsgál: az elektronikus indításgátló kialakítását, a riasztóberendezés a manipulációkkal szembeni védettségét, a biztonsági szempontból jelentős alkatrészek értékesítésének teljes körű felügyelete, a lopási esetek széles körű kiértékelési és analizációs lehetőségei a gyártónál, illetve további kiegészítő biztonsági és védelmi elemek.

Az Audi A8 mindezen AZT-előírásokat már alapkivitelében teljesíti. Dr. Winterkorn így fogalmazott: „Ez a minőségi igazolás fejlesztőink és mérnökeink számára járműveink lopásvédelmének fokozása érdekében tett erőfeszítéseik elismerése és megerősítése."

A lopásvédelem folyamatos fejlesztésekor az elektronikai, mechanikai és vevőszolgálati szakemberek egyaránt az egyes szakterületeken átnyúló munkát végeztek, a külső kutatóintézetekkel, bűnüldözési hatóságokkal és gépjármű-biztosítókkal szoros együttműködésben.

Az Audi A8 modellben a legkorszerűbb biztonsági technikákat alkalmazták. Ezek közé tartozik a kormányoszlop elektronikus reteszelése és a negyedik generációs elektronikus indításgátló. A lopásvédelem szempontjából jelentős járműalkatrészek mindemellett kizárólag az online-meghatalmazást követően cserélhetők. Az Audi-partnerek a világ minden részéről szerepelnek e hálózatban. Ez a korlátozott folyamatkezelés további, megerősített lopásvédelmet biztosít.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kötelező lesz az ellenőrzött guminyomás

Kötelezővé teszik az új autókban a gumi nyomását jelző műszert az Egyesült Államokban 2008-tól. Tovább olvasom