Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Kia Rio: Európának újratervezve

Az idei Párizsi Motor Show-n mutatta be a Kia Motors legújabb modelljét, a népszerû Rio kompakt modellt. Az autót lényegében újratervezték, továbbfejlesztették a biztonsági egységeket, valamint a jobb megjelenést és kényelmet szolgáló felszerelésekkel bővítették.
A piacon a Rio volt a Kia Motors vezetô modellje, hiszen meghaladta a
Sportage népszerűségét is. 2001-ben a Rióból 123.372 darabot adtak el a
tengerentúlon, 64 százalékkal többet, mint az elôzô évben, ami még a 110.195 darabos Sportage eladást is meghaladta.
Az új Rióval a 25-35 éves európai vásárlókat célozták meg, akik élvezik az igen aktív életstílust és adnak a megjelenésre. A Rio a maximum kétgyermekes fiatal családokat és az elsô autót vásárló fiatalokat célozza meg.
Az újratervezéskor a biztonság volt a legfôbb szempont annak ellenére, hogy a korábbi változatú Rio is kitűnô biztonsági jellemzôkkel rendelkezett. A Kia vásárlói kutatásai azt mutatták, hogy a tulajdonosoknak vásárláskor a biztonság volt a legfontosabb tényezô. A továbbfejlesztett fékrendszer, az állítható biztonsági övek és a megerôsített karosszéria teszik a Riót kategóriájának egyik legbiztonságosabb modelljévé. Még a neve is azt sugallja, hogy élvezet vezetni. Az újratervezett külsô volt a legalapvetôbb változás, egyenletes aerodinamikus vonalakkal, lendületes elejével, széles fényszóróikkal és az újratervezett hűtôráccsal.

Az új Rio elérhetô 4 és 5 ajtós változatban, kétféle benzinmotorral: az 1.3
SOHC 81 lóerôs, forgatónyomatéka  116 Nm, az 1.5 DOHC már 97 lóerôt és 132 Nm-t tud. Minden egyes motorváltozatra választható a négyfokozatú automata és az ötsebességes manuális váltó.

A Kia Motors vezérigazgató-helyettese, Mark Juhn úgy nyilatkozott: "A Rio a legutolsó európai ízlést követô modell. Az új Carensszel és a Sorentóval már magas népszerűséget értünk el, de mi ugyanezt, vagy nagyobbat szeretnénk elérni a Rióval is.˛

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nincs ki mind a négy kerekünk...

Tovább olvasom