Kisalföld logö

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | -1°C

Keresik James Dean Porschéjét

Egymillió dollárt fizetne egy múzeum James Dean fél évszázados roncsautójának alkatrészeiért.

James Dean
Egy Illinois béli autómúzeum egymillió dolláros pénzjutalmat ajánlott fel annak az 1955-ös Porsche Spyder darabjaiért, mellyel 1955 szeptember 30-án James Dean halálos balesetet szenvedett Californiában. A Volo Auto Museum szeretné megtalálni az autó maradék alkatrészeit, a színész halálának ötvenedik évfordulójára.

James Dean autóját, amely hamar kiérdemelte a "Kis Fattyú" gúnynevet, annál a George Barris-nél vásárolta, aki a"Haragban a világgal" című filmjében szereplő 1949-es Mercuryt is szállította.

A végzetes baleset után szintén ő vásárolta meg a roncsokat 2500 dolláros áron. Már akkor megkezdődtek az autó körüli furcsa esetek, amikor a maradványok megérkeztek Barris műhelyébe, a Porsche ugyanis szállítás közben lecsúszott majd eltörte egy szerelő lábát.

James Dean a legendás autóval - kattintson a képre!
Barris ezután az összeroncsolódott karosszériát, a közlekedési balesetek veszélyeire figyelmeztető bemutatóra adta kölcsön, a többi, használható alkatrészt pedig más autókba építette be.
Ettől kezdve a roncs számtalan ember életét keserítette meg.
Szinte minden olyan autóval történt valami katasztrófa, amibe a "Little Bastard"-ból bármit is beépítettek. A motor új tulajdonosa verseny közben lelte halálát, míg a váltó új gazdája sem úszta meg szerencsétlenség nélkül.

A karosszéria is sok balesetet okozott, különösen szeretett emberekre ráesni. Ezek a szerencsétlenségek addig folytatódtak, míg 1960-ban, egy közlekedésbiztonsági kiállításról hazafelé szállítva, a roncsnak egyszerűen nyoma veszett, azóta sem tudni, hol lehet.

Barris beleegyezett abba, hogy a felajánlott alkatrészek eredetiségét megvizsgálja. Jelenleg a múzeum csak abban biztos, hogy birtokában van a híres-hírhedt jármű egyik ajtajának.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hurrikán és a benzinár

Szakértők szerint a Katrina hurrikán keltette amerikai piaci viharok jó eséllyel egy-két hónap alatt… Tovább olvasom