Kisalföld logö

2017. 10. 20. péntek - Vendel 8°C | 20°C Még több cikk.

Keresik James Dean Porschéjét

Egymillió dollárt fizetne egy múzeum James Dean fél évszázados roncsautójának alkatrészeiért.

James Dean
Egy Illinois béli autómúzeum egymillió dolláros pénzjutalmat ajánlott fel annak az 1955-ös Porsche Spyder darabjaiért, mellyel 1955 szeptember 30-án James Dean halálos balesetet szenvedett Californiában. A Volo Auto Museum szeretné megtalálni az autó maradék alkatrészeit, a színész halálának ötvenedik évfordulójára.

James Dean autóját, amely hamar kiérdemelte a "Kis Fattyú" gúnynevet, annál a George Barris-nél vásárolta, aki a"Haragban a világgal" című filmjében szereplő 1949-es Mercuryt is szállította.

A végzetes baleset után szintén ő vásárolta meg a roncsokat 2500 dolláros áron. Már akkor megkezdődtek az autó körüli furcsa esetek, amikor a maradványok megérkeztek Barris műhelyébe, a Porsche ugyanis szállítás közben lecsúszott majd eltörte egy szerelő lábát.

James Dean a legendás autóval - kattintson a képre!
Barris ezután az összeroncsolódott karosszériát, a közlekedési balesetek veszélyeire figyelmeztető bemutatóra adta kölcsön, a többi, használható alkatrészt pedig más autókba építette be.
Ettől kezdve a roncs számtalan ember életét keserítette meg.
Szinte minden olyan autóval történt valami katasztrófa, amibe a "Little Bastard"-ból bármit is beépítettek. A motor új tulajdonosa verseny közben lelte halálát, míg a váltó új gazdája sem úszta meg szerencsétlenség nélkül.

A karosszéria is sok balesetet okozott, különösen szeretett emberekre ráesni. Ezek a szerencsétlenségek addig folytatódtak, míg 1960-ban, egy közlekedésbiztonsági kiállításról hazafelé szállítva, a roncsnak egyszerűen nyoma veszett, azóta sem tudni, hol lehet.

Barris beleegyezett abba, hogy a felajánlott alkatrészek eredetiségét megvizsgálja. Jelenleg a múzeum csak abban biztos, hogy birtokában van a híres-hírhedt jármű egyik ajtajának.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Hurrikán és a benzinár

Szakértők szerint a Katrina hurrikán keltette amerikai piaci viharok jó eséllyel egy-két hónap alatt… Tovább olvasom