Kisalföld logö

2018. 02. 21. szerda - Eleonóra 0°C | 3°C Még több cikk.

Formatervezési nagydíj a Mazdának

A Mazda Motor Corporation elnyerte a nagyrabecsült Grand Prix du Design díjat a 23. Párizsi Nemzetközi Autófesztiválon. Laurens van den Acker, a Mazda Motor Corporation formatervezői részlegének igazgatója a Les Invalides-ben tartott gálaünnepségen vette át az elismerést.
Ez a második alkalom, hogy a Mazda jelentős formatervezési díjat nyert a Párizsi Nemzetközi Autófesztiválon: 2006-ban a Mazda Senku nyerte el a „Legszebb dizájnkoncepció" díjat. A márka egy másik tanulmányát, a Mazda Ryugát a közelmúltban a nagy presztízsű Louis Vuitton Classic 2007 koncepció díjjal jutalmazták.A dizájn nagydíj a formatervező stúdiók vagy gyártók munkáját, illetve annak az autóiparra gyakorolt hatását ismeri el. „Ez a díj hűen tükrözi a Mazda globális formatervező csapatának kreativitását és kemény munkáját. Az, hogy mindannyiuk nevében átvehetem ezt az elismerést, személyes megtisztelés és siker számomra" – nyilatkozta Laurens van den Acker.

Az elmúlt 16 hónapban a Mazda nemzetközi formatervezői csapata öt olyan koncepcióautót mutatott be, melyek mindegyike egy új formanyelven: a Nagare koncepción alapul. A japán „Nagare" szó azt jelenti; „áramlat", illetve „a mozgás megtestesülése", és a természeti erők – a víz vagy a szél – mozgásából merít ihletet. A különleges felületi kialakításban megnyilvánuló, formával és arányokkal társuló formanyelv újfajta kifejezésmódot kínál a mozgásra. A Mazda Nagare tanulmány felületeit például a geológiai áramlási mintázatok ihlették, míg a Mazda Ryuga a gereblyével elsimított japán kertektől kölcsönözte oldalsó felületét. A Mazda Hakaze tanulmányt a homokdűnék inspirálták, a Taiki* a természetes légáramlatokat tükrözi, míg a Mazda Furai egy sportautó formájában jeleníti meg az áramlatokat.A Párizsi Nemzetközi Autófesztivált évente rendezik meg azzal a céllal, hogy az autóiparban megjelenő szépség és iparművészeti eredmények előtt tisztelegjenek. Az idei rendezvény zsűrije a sportautó-ipar, az építészet, a divat, a formatervezés, a művészetek és a média prominens szereplőiből állt. A zsűri elnöke Jean-Michel Wilmotte építész volt, a tagok között pedig olyan formatervezői és autóipari hírességek szerepeltek, mint Anne Asensio, Alain Prost vagy Hervé Poulain.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Porsche 911 elnyerte A világ Legjobb Autójadíjat

A Porsche AG. 911 sorozata a „Cabriolet" kategóriában átvehette „A világ Legjobb Autója"… Tovább olvasom