Kisalföld logö

2017. 11. 22. szerda - Cecília 4°C | 11°C Még több cikk.

Ford Mondeo: friss, új arculattal

Friss, finom de öntudatos design-módosításokat kapott a sikeres Ford Mondeo család.

A Ford Mondeo elismerten jó vezethetőségét tovább tökéletesítették a fék érzékelhetőségének javításával és a hatfokozatú Durashift sebességváltóval. Az új műszaki eszközök, például a megfizethető Bluetooth-technika, a hangvezérlés és az I-Pod/MP-3 csatlakoztathatóság  növelik a felhasználók kényelmét és biztonságát. Egyben áttekinthetőbb lett a Mondeo választék, amelyben az önálló modellé vált Titanium felel meg a fokozott igényeknek. A Ford Intelligens Védelmi Rendszerének köszönhetően továbbra is a Mondeo a világ egyik legbiztonságosabb autója

Kortalanul modern

Megújult külleme még vonzóbbá teszi az eddig is attraktív Ford Mondeót. Számos részletmódosítás jóvoltából hatásosabb lett a modern, egyben kortalan design, amelynek köszönhetően továbbra is favoritszerepet játszhat az autó az éles konkurenciaharccal jellemezhető középkategóriában.
Az új látvány kiegészíti a Mondeo sokat dicsért vezethetőségéből és gazdag modellválasztékából adódó előnyöket. Lenyűgöző TDCi dízelmotorjaival, köztük a 155 lóerős, 400 newtonméteres, 2.2-es változattal és a célszerű, ám prémiumszintű kombival minden vevőnek kínál valamit a Mondeo család. Valamennyi Mondeo javára válik a Ford Intelligens Védelmi Rendszere (Intelligent Protection System – IPS), amelynek köszönhetően továbbra is a Mondeo a világ egyik legbiztonságosabb autója. 
Mindezek után nem csodálkozhatunk, hogy az európai középkategóriában a Mondeo volt a kétszámjegyű piaci részesedéssel büszkélkedő két autótípus egyike 2004-ben. 

Igényekre szabott

A Mondeo fizikai változásai mellett módosították a modellválasztékot is, hogy még jobban megfeleljen a vevők igényeinek. Ennek szellemében lett normál változat a Titanium és a  Titanium X modellekből, a Ghia és a Ghia X mellett. A Titanium X-et eredetileg korlátozott darabszámú sorozatként vezették be 2004 folyamán.

Finom változtatások mindenfelé

Az új Mondeo sportosabb és fényűzőbb lett, de megmaradt a korszerű, klasszikus design. A változások keretében áttervezték, és új köténnyel látták el a lökhárítókat, és többfelé helyeztek el finom krómdíszeket. A négy- és ötajtóson például némi krómot és több üveget kaptak a hátsó lámpák, amitől friss, elegáns hatást keltenek. Ezt egészíti ki ugyanezen két modell új hátsó lökhárító-kötényén elhelyezett, mutatós és célszerű vörös fényvisszaverő. 
Valamennyi Mondeo felső és alsó hűtőmaszkja is új. A Ghia és a Titanium sorozatban színre fényezik a lökhárító alsó részét, akárcsak az X változatokon. A Ghia X és a Titanium X kapott egy alsó rozsdamentes acélrudat és fényezett lökhárító-koptatót is. Betetőzésként mindegyik kivitelt átlátszó üvegű, ékszerhatású oldalvillogóval díszítették.

Emelt szintű belső

Belül is megmaradt a Mondeo prémium-hatása és gazdag felszerelése, de ott is történtek finom változások.
Az egész választékban megjelentek az új kárpitszövetek és műszerszámlap-opciók (ezüst, Ghia-hatású és galvanizált titánbevonatú). A középen elhelyezett időórát kissé megváltoztatták és fekete dekorációval látták el, a mutatók színének és megvilágításának változása pedig a jobb leolvashatóságot szolgálja. A skála felső végét képviselő modellek, mint a Ghia és az ST, több krómot tartalmaznak, és belsejük modernebb hatást kelt.

Fokozott vezetési élmény

A Mondeo család belső és külső változásai mellett, a vezetés élményének fokozása érdekében, sor került egyéb tökéletesítésekre is. Az új Mondeo fékjének pedálérzését úgy változtatták meg, hogy érzékelhetőbb visszajelzést adjon. Ezáltal még jobb lett a Mondeo eddig is kiváló fékteljesítménye.
A Ford hatfokozatú manuális Durashift sebességváltójával felszerelt Mondeók váltókarjának gombja alatt rugóterhelésű gyűrűt helyeztek el, amelyet hátramenetbe kapcsoláskor fel kell emelni. Ez kiküszöböli a téves kapcsolás lehetőségét.

Kellemes kapcsolattartó

A mai közlekedés körülményei között különösen fontosak a Ford Mondeo használatát kellemessé tevő, illetve a kapcsolattartást szolgáló, megfizethető megoldások.
Mobiltelefon-használók háromféle kihangosító közül választhatnak, amelyek közül kettő a legújabb Bluetooth-technikát képviseli. Az alapszintű berendezés a középkonzolon elhelyezett telefontartót, telefonkönyv-hozzáférést és külső antennát foglal magába, de nincs hangvezérlése, vagy Bluetooth-hozzáférés. Magasabb szinten a szimpla Bluetooth, illetve telefontartóval kiegészített Bluetooth közül lehet választani.
A legújabb személyes audiokészülékek, például az I-Pod vagy az MP-3 lejátszó használói nagyra értékelik a Mondeo Utasszórakoztató Rendszerét (In Car Entertainment – ICE), amelynek csatlakozó aljzata a kesztyűtartóban található.
Ha rácsatlakoztatják az autóra I-Pod vagy MP-3 készüléküket, illetve hordozható magnójukat vagy CD-játszójukat, az utasok a Mondeo nagyszerű audioberendezéséből hallgathatják kedvenc zenéjüket, az ICE rendszerről szabályozva a hangerőt, a hangminőséget és a hangelosztást.
 
Új, egyszerűbb Mondeo választék

Az új Mondeo sorozat minden eddiginél bőségesebb választékot és nagyobb értéket kínál. Úgy állították össze, hogy a lehető legszélesebb vevőkör igényeit elégítse ki, megfelelve mind a luxust, mind az értéket vagy a képességeket illető elvárásoknak. A négyajtós szedán, ötajtós lejtőshátú és kombi karosszériával gyártott Mondeo a következő változatokban áll rendelkezésre:

Kimagasló menetdinamika

A Mondeo kivételesen jó menettulajdonságai sok elismerést arattak a típus 1993-as bevezetése óta. A legújabb nemzedék fejlesztőmérnökei eszményi egyensúlyra törekedtek a komfort és a magas szintű kontroll között, és el is érték a céljukat. Olyan futóművet hoztak létre, amely jól elszigeteli az útról eredő zajokat és rezgéseket, ugyanakkor azt a megnyugtató érzést közvetíti, hogy az autó mindenkor megbízhatóan, kiszámíthatóan reagál a vezető utasításaira. 
A korszerű futómű jóvoltából mindenféle útviszonyoknak és vezetői igényeknek megfelel a Mondeo. Mivel az európai autósok elvárják a nagy sebességnél is kifogástalan stabilitást, nélkülözhetetlennek számít a világszínvonalú első és hátsó futómű. Angliában viszont a keskeny és kanyargós utak jellemzőek, ahol úgyszintén megalkuvást nem ismerő, nagymértékben kontrollálható felfüggesztésre van szükség.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Clio III: 5 csillagos biztonság

A Modus 2004. évi sikere után a Clio III 37-ből 32,67 ponttal a legmagasabb, 5 csillagos eredményt érte el az Euro NCAP független szervezet által elvégzett teszteken. A gyermekvédelem terén – a Modus-hoz hasonlóan – a maximálisan elérhető 4 csillagos minősítést kapta, ezzel is megerősítve az autó családi jellegét. A Clio III-ban a 3. generációs Renault Védelmi Rendszer található. Tovább olvasom