Kisalföld logö

2016. 10. 27. csütörtök - Szabina 5°C | 12°C

Ford: Fiesta lesz az új kisautó neve

A Ford új kisautó családja a Fiesta nevet fogja használni a világon mindenhol – erősítették meg pénteken a cég részéről. Ezzel együtt a Fordnál azt is megerősítették, hogy a cég valenciai üzemében 2009 elejétől fogják gyártani az új autót, amellett, hogy a Fiesta gyártása a kölni üzemben már 2008 őszén elkezdődik.
Az Európában tervezett és kifejlesztett autó, amelyet 2008 és 2010 között kezdenek el árusítani Európában, Ázsiában, Dél-Amerikában, Ausztráliában és az Egyesült Államokban, a Ford új, globális termékfejlesztési folyamatának első jelentős terméke tovább viszi azt a nevet, amelyik már több mint harminc éve sikeres Európában, s amelyik már jól ismert Ázsia, Ausztrália és Dél-Amerika piacain.A kisautók új globális családjának dinamikus vonalait három Verve koncepció autó mutatta be, az első 2007 szeptemberében a Frankfurti Autószalonon, a második 2007 novemberében a Guanzhou Autószalonon, illetve a harmadik 2008 januárjában a Detroiti Autószalonon.
Európában az új generációs Fiesta gyártási változata a márciusi Genfi Autószalonon fog bemutatkozni, értékesítése pedig 2008 őszén indul el a három- és az ötajtós változattal. 2010-re a Fiesta kapható lesz Európa, Ázsia, Dél-Amerika, Ausztrália és az Egyesült Államok piacain a helyi igényeknek megfelelően kialakított, de azonos alapról kiinduló változatokban.Az új Ford Fiesta a radikális Verve koncepció autó belső és külső stíluselemeit gyártási valósággá változtatja, igazolva azt, hogy egy kisautó is lehet stílusos, modern és emocionális. Visszautasítja azt a feltételezést, hogy egy elérhető árú kisautó csak egyszerű, vagy unalmas lehet.

Az új Fiesta jelentős előrelépést hoz a kiasutók kivitelezésében, a felhasznált anyagok minőségében és a termékválasztékban, miközben továbbra is megjeleníti a praktikusság, az ár-érték arány, az agilitás és a biztonság hagyományos értékeit. A Fiesta egyúttal számos, eddig csak nagyautókba rendelhető opciókat is elérhetővé tesz a kisautó szegmensben.A Fiesta életében az egyik leginkább dicsért tulajdonság a kiváló vezethetőség volt, s az új modellnek szándékában áll ezt a tulajdonságot megőrízni. A Ford mérnökei sokat dolgoztak azért, hogy tovább javítsák a Fiesta futási komfortját, és kizárják a menet és a szél, illetve a motor zaját az utastérből, egyúttal kisautóhoz képest meglepően csendes futást hozzanak létre.

Ellentétben számos konkurens kisautóval a szegmensen belül, amelyek méretben és súlyban növekedtek, az új Fiesta lényegében ugyanolyan méretekkel rendelkezik, mint elődje. Az új generációjú Fiesta igazából könnyebb, ami az üzemanyag fogyasztásnál és a CO2 kibocsátásnál jelent előnyt.

Fiesta az új generációk számára

A teljesen új Fiesta új fejezetet nyit a népszerű Ford kisautó életében, amelyből 1976-os bevezetése óta több mint 12 millió darabot adtak el, s amelyik megjelenésével valódi változást hozott az autóiparban. Miközben az évek folyamán követte az idők szavát és a különböző divatot, hű maradt elkötelezettségéhez, hogy gazdaságos, praktikus és megbízható szállítóeszköz legyen mindenki számára.Az 1970-es évek elején a Fiesta projekt az akkori elnök, Henry Ford II személyes missziójává vált. A kisautók feltétlen híve, Henry Ford II rávette a cégét arra, hogy létrehozzon egy kisautót. Részese volt azon hosszú folyamat minden egyes elemének, amely a valenciai Almussafes gyár ünnepi megnyitásához vezetett, s amelyen részt vett az akkor megkoronázott spanyol király, János Károly is.

A Ford igazgatótanácsa 1973 végén, a globális olajválság által is „megtámogatva", jóváhagyta a Bobcat (Hiúz) Project-nek elnevezett programot, hogy megtervezzék és kivitelezzék az új kisautót. A Fiesta nem kapta meg a nevét egészen 1974-ig, amikor is 50 lehetséges névből létrehoztak egy ötös listát. A végleges döntést maga Henry Ford II hozta meg, s preferenciája a Fiesta névre teljesen érthető volt, figyelembe véve, hogy az új összeszerelő üzemet Spanyolországban hozták létre.
„Büszkék vagyunk arra, amit a Fiesta az 1976-os bevezetése óta elért" – hangsúlyozta John Fleming, a Ford európai elnök-vezérigazgatója. „A Ford cégnek egyértelműen az a véleménye, hogy a kisautóknak is kiemelkedőknek kell lenniük a vezetési dinamika, a minőség, a felszereltség és a biztonság terén. Ez az a filozófia, ami irányította ennek az új, a valaha létezett legmodernebb Fiestának, illetve a Mondeonak és a Focusnak is a fejlesztését" – tette hozzá John Fleming.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Új Laguna: 5 csillag az EuroNCAP teszten

A Laguna II volt az első gépjármű, melynek sikerült 5 csillagos minősítést elérnie az EuroNCAP… Tovább olvasom