Kisalföld logö

2017. 09. 23. szombat - Tekla 9°C | 18°C Még több cikk.

Erősödött a Ford Európa piaci részesedése

Az új Fiesta különösen jó értékesítési eredményeket ért el. A bevezetése óta eltelt alig két hónap alatt 42.200 darab talált gazdára, így jelenleg a Ford európai portfóliójának második legnépszerűbb modellje
Novemberben a régi és új Fiesta volt az Egyesült Királyság legnépszerűbb új autója, 1998 januárja óta a legjobb piacrészesedést elérve, de Olaszországban is a legnagyobb darabszámban értékesített importált autónak bizonyultak.

Ford Fiesta
Ford Fiesta

November

Novemberben a Ford Európa 95.700 új autót értékesített 19 legfontosabb piacán, ami 2007 novemberéhez képest 21,4%-os visszaesést jelent, ám a vállalat az októberhez hasonlóan (ekkor a vállalat a,4 százalékponttal növelte piaci részesedését) ismételten jobban teljesített, mint az iparág, és piaci részesedését 0,5 százalékponttal, 8,8%-ra növelte az előző év azonos időszakához képest.

51 európai piacán a múlt hónapban a Ford 117.000 új gépjárművet értékesített, ami 24,8%-al marad el tavaly novemberhez képest.

Ford Mondeo
Ford Mondeo

A 19 legfontosabb európai piacon a legnépszerűbb Ford modelleknek a Focus (22.300 db), az új Fiesta (18.100 db) és a Mondeo (11.500) bizonyultak. Franciaországban a Fiesta, az S-MAX és a C-MAX egyaránt szegmensük legnépszerűbb importált modelljei voltak. Olaszországban a Ford volt a legnépszerűbb importált márka, 8,3%-os piaci részesedéssel, ami 0,4 százalékpontos növekedést jelent.

Ford Fiesta
Ford Fiesta

Említésre érdemes továbbá, hogy Nagy-Britanniában a Ford novemberben 18,9%-os rekord piaci részesedést ért el, ami 3,7 százalékponttal magasabb a tavaly novemberinél. Európában a legmagasabb piaci részesedést a Ford Írországban tudhatja magáénak, ahol november hónapban 20,2%-os részesedést sikerült elérnünk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nyitott autózás négykarikás élménye

Dinamikus és tetszetős: az új A5 Cabriolet vérbeli Audi, s különösen intenzív érzelmeket ébresztő… Tovább olvasom