Kisalföld logö

2018. 05. 22. kedd - Júlia, Rita 14°C | 24°C Még több cikk.

Elismerés a használt Mazdáknak

Mazdák - A német TÜV legújabb jelentése szerint a használt gépkocsik közül a Mazda modelleknél fordul elő a legritkábban műszaki meghibásodás. Külön elismerésben részesült megbízhatóságáért a Mazda2 és a Mazda3. A TÜV értékelése Európa egyik legszélesebb körű felmérésén alapul.
Ismét a legjobbak között a Mazda! A TÜV (Német Minőségellenőrzési Egyesület) idei használtautó-jelentésében a Mazda2 a 2-3 éves gépjárművek kategóriájának második helyén végzett. Ez a teljesítmény megerősíti a tavalyi jelentésben elért csaknem hibátlan eredményt.

A TÜV jelentést évről évre a német Auto Bild szakfolyóirat adja ki. 201 gyártmányon és modellen végzett több mint 7 millió átvizsgálást értékeltek ki. Világítás, elektromos hálózat, fékek, futómű, kipufogórendszer – hogy csak néhányat említsünk abból a 160 gépjármű egységből, melyeket részletesen megvizsgáltak. Az eredményeket évről évre folyamatosan frissítik, majd kiadják. A hatalmas adatbázis és a vizsgált négykerekűek változatossága miatt a TÜV jelentés komoly befolyással bír az európai vásárlók márkákkal és modellekkel kapcsolatban kialakult véleményére is.


Az idei TÜV jelentés ismét egyértelmű tendenciát mutat. A japán és német gyártóktól származó modellek abszolút vezető helyen állnak a minőség terén. A két-három éves járművek kategóriájában a Mazda2 kiváló teljesítménnyel a második helyen végzett. Mindössze 2,1 százalékos meghibásodási hányadával a Mazda2 csak kevéssel maradt el a Toyota mögött, ám megelőzi a Porsche 911-et és a Ford Fusiont. Az ötödik helyen a Mazda3 áll, ugyancsak rendkívül alacsony meghibásodási rátával.


Együd Tibor, a Mazda Motor Hungary Kft. ügyvezető igazgatója így értékelte a megtisztelő eredményt: „A Mazda egyfelől termékei kiváló minőségének, másfelől kimagasló ügyfélszolgáltatásainak köszönheti sikerességét. Az, hogy a sokak által ismert és elismert TÜV jelentésben ilyen szép eredményt értünk el, ékes bizonyítéka annak, hogy helyes stratégiát követünk."

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Genf 2009: új Mazda3 i-stop és Mazda3 MPS

A Mazda Motor Corporation két új Mazda3 modellváltozatot mutat be a 2009-es Genfi Autókiállításon. A… Tovább olvasom