Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Győr-Moson-Sopron - kisalfold.hu

2015. 03. 27. péntek - Hajnalka

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Autó > Elektromos Mitsubishi a 2012-es Párizsi Autószalonon

Elektromos Mitsubishi a 2012-es Párizsi Autószalonon

A Mitsubishi Motors számos jelentős premierrel készül a 2012-es Párizsi Autószalonra, tovább bővítve új generációs, globális és környezetbarát modelljeinek sorát.

K. A. - 2012.06.20. 14:49
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Az offenzíva élvonalában a most első ízben bemutatkozó, új Outlander Plug-in Hybrid EV modell áll. A modell nem egy már meglévő, belsőégésű motorral hajtott jármű adaptációja, de nem is egy kifejezetten plug-in hibridnek épített modell, hiszen felépítménye ugyanaz, mint a hamarosan bemutatkozó új Outlanderé – ez pedig már önmagában is mérnöki bravúrnak számít.

Mindez annyit jelent, hogy ez lesz az első olyan, jelentős autógyár által kínált modell, amit kezdettől fogva úgy terveztek, hogy mindkét hajtáslánc befogadására alkalmas legyen.

A modell alapvetően elektromos jármű lesz, a hajtásláncot benzinmotor egészíti ki, ami jóval elfogadottabb a globális piacokon, mint a dízelmotor. A Mitsubishi közismert négykerékhajtási tapasztalatát kiaknázó modell lesz az első sorozatgyártású elektromos hajtású jármű állandó öszkerékhajtással.


Az új Outlander PHEV különleges hajtáslánca a következő elemekből áll: egy előre beépített elektromotor + egy hátra szerelt elektromotor + az első kerekek hajtására szolgáló – generátorként működő – benzinmotor.

A hajtáslánc háromféle üzemmódot kínál:
– Tiszta (öszkerékhajtás két elektromotorral)
– Soros (öszkerékhajtás a generátor által táplált két elektromotorral)
– Párhuzamos (hajtás a belsőégésű motorral, amit a két elektromotor öszkerékhajtása egészít ki).

Az új Outlanderbe szerelve a Mitsubishi plug-in hibrid rendszere olyan hatótávolságot és olyan csekély károsanyag-kibocsátást tesz lehetővé, mint amilyet a Concept PX-MiEV II tanulmányautó szemléltetett: több mint 800 kilométernyi bevethetőséget és 50 g/km alatti CO2 értéket.

Míg a belsőégésű motorral szerelt új Outlander még 2012-ben bemutatkozik a nyugat- és kelet-európai piacokon, addig az Outlander Plug-in Hybrid EV európai megjelenése később, 2013-ban várható.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!


Moderálásra küldöm 1. AntiFricc 2012.06.20. 15:37

Ez korrekt! Csak gondolom az ára nem az... :(Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...