Kisalföld logö

2018. 11. 18. vasárnap - Jenő -1°C | 5°C Még több cikk.

Eladó a Smart

A DaimlerChrysler autógyár új vezetése szabadulna a veszteséges kisautó-üzletágtól.

A legfrissebb hírek szerint Dieter Zetsche, a cégcsoport első embere minden megoldásra nyitott. Akár részben, akár teljes egészében eladná a Smart üzletágat, amely csak tavaly 600 millió euró veszteséget hozott. Állítólag már jelentkező is akadt, méghozzá egy, az autóiparon kívül tevékenykedő luxuscikk-forgalmazó, amely divatos életmód-kellékként kínálná a kétüléses kisautókat.

Korábban már a Smart megszüntetéséről is szó esett, de az minden új vezető számára hamar világossá vált, hogy a márkanév bevezetésére és az újabb típusok fejlesztésére fordított hihetetlen összegek megtérülésére ezzel a megoldással semmiféle esély nem mutatkozna. A jelenlegi tervek szerint a Smartnak 2007-re kellene nyereségessé válnia, de azt még a DaimlerChryslernél is csak remélik, hogy ez sikerülni fog.

Zetsche érthető módon szeretné maga mögött tudni a Smart-problémát, mivel a hírek szerint teljesen más irányba szeretné fejleszteni a DaimlerChryslert, mint elődei. Elsősorban a Mercedes és a Chrysler közti együttműködést szeretné elmélyíteni, ami hosszabb távon jelentős megtakarításokat eredményezhet, hiszen jelenleg alig akad olyan alkatrész, amelyet az amerikai és az európai részleg közösen használna.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megérkezett az Alfa 159

Az Alfa Romeo 159, a 156-ot felváltó család első tagja a sikermodell örököseként új mércének számít kategóriájában. A lendületes vonalú, elegáns, az Alfa sportkocsikra jellemzően kompakt autó most jelent meg a hazai piacon. Az új modell tágasabb és komfortosabb a 156-nál, méretei is megnőttek. Passzív biztonsága az élvonalat képviseli. Tovább olvasom