Kisalföld logö

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 0°C | 6°C Még több cikk.

Egymillió Volkswagen T5

A Volkswagen Haszonjárművek hannoveri üzemében június végén legördült a szalagról a T5 sorozat egymilliomodik példánya, egy ˝Tornádó-vörös˝ zárt áruszállító, az 1,9 literes, 84 lóerős TDI-erőforrással.
˝A T5 Európában és Németországban jelenleg és a jövőben is egyértelműen az első helyen áll szegmense új forgalomba helyezései tekintetében˝ – hangsúlyozta Stephan Schaller, a Volkswagen Haszonjárművek vezérigazgatója. ˝Egymillió T5 – vagyis egymillió vásárlónk, akiknek különös felelősséggel tartozunk. E hatalmas szám azonban a Volkswagen Haszonjárművek minden dolgozójának közös eredménye, s nem csupán a gyártás, hanem a fejlesztés, a beszerzés, a minőségbiztosítás, az értékesítés területein is, szerte márkakereskedői hálózatunkban˝ – jelentette ki Schaller.

A Volkswagen Haszonjárművek csupán a tavalyi év folyamán a T5 mintegy 178 ezer példányát szállította ki vásárlóinak, a legfontosabb európai piacainak Németország mellett Nagy-Britannia, Hollandia és Ausztria számított.

A jelen generáció sikertörténete a 2003. március 3-i gyártáskezdettel indult útjára. A Volkswagen Haszonjárművek két üzemében is készíti e sikeres modellt: a T5 zárt változatai Hannoverben, míg az alváz-fülke, platós és duplafülkés kivitelek Poznanban gördülnek le a szalagról. A T5 család a Transporter, a Caravelle, a Multivan és a California modellekből áll, amelyek egyaránt különböző változatok egész sorát kínálják. A T5 népszerűségét már a kezdetektől számos belföldi és nemzetközi szakmai magazin különböző díjai és elismerései is jelzik.


A T5 modellek a kereskedők, a szolgáltatók, a munkások, a helyi és régiós hatóságok, minisztériumok illetve az egyéni vásárlók körében, számtalan szállítási és más mobilitási igényeiknek megfelelően egyaránt a legkedveltebb járműveknek számítanak. A T5 hosszabb és rövidebb tengelytávval illetve bal- és jobbkormányos kivitelben is készül. Az egyes motorváltozatokat is figyelembe véve a T5 egyedül Hannoverben is már összesen mintegy 460-féle alapváltozatban készülhet.

A szerelőszalagról egy rövid tengelytávú modell után egy hosszú tengelytávú gördül le, majd egy zárt áruszállítót éppen egy szimpla vagy dupla oldalablakkal szerelt Kombi követ. ˝Mindez jól mutatja, hogy tökéletesen meg tudunk felelni vásárlóink igényeinek. Mottónk szerint az egyéni igényekre szabott haszonjárművek gyártója kívánunk lenni˝ – jelentette ki Schaller.

A T5 gyártása gőzerővel folytatódik, s az eddig elkészült egymillió példány kiváló ösztönzést jelent, hogy az előd T4 szintén Hannoverben készült, mintegy 1,7 milliós volumenét is túlszárnyalja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Ford első féléve

A Ford 2009 első félévében a világszintű iparági visszaesés ellenére az Egyesült Államokban,… Tovább olvasom