Kisalföld logö

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -2°C | 3°C Még több cikk.

Dráguló biztosítás, 102 kedvezménnyel

Idén is akár 30 százalékot takaríthat meg az, aki az interneten köti meg kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását.

Nincsenek könnyű helyzetben az autósok: a biztosítók tarifatáblázatai minden eddiginél bonyolultabbak, nem beszélve az összesen 102-féle igénybe vehető kedvezményről. Idén is akár 30 százalékot takaríthat meg az, aki az interneten köti meg kötelező gépjármű-felelősségbiztosítását.

KÖSSE MEG NÁLUNK BIZTOSÍTÁSÁT
www.biztositas.kisalfold.hu

Kattintson a képre >>
Az autósok 2 és 9,7 százalék közötti alapdíjemeléssel számolhatnak a jövő évi kötelező biztosítás esetében, derül ki a biztosítótársaságok hétfőn közzétett új tarifatáblázataiból. Az elemzők várakozásai ellenére a legtöbb biztosító az inflációnál magasabb mértékben emelt, s bár vannak társaságok, ahol ennél alacsonyabb a növekedés, náluk általában bizonyos kedvezmények megszűnését hozza az új év.

Érdekesség, hogy több biztosítónál szigorodtak a nagyobb kockázatú tulajdonosok esetén alkalmazott malus rendszer szabályai: míg korábban a kétszeres szorzó volt az általános, idén van, ahol 3,4, sőt, 4-es szorzót használnak.
A tarifák dzsungelében nem könnyű eligazodni, különösen, hogy a piacon összesen 102-féle kedvezményt vehetnek igénybe az autósok.

Van biztosító, ahol a fiatalok és a nyugdíjasok kevesebb kötelező felelősségbiztosítást fizetnek, máshol a banki átutalást vagy a közalkalmazotti jogviszonyt „jutalmazzák". A megtakarítás mellett sokszor figyelembe kell venni az úgynevezett keresztalkalmazhatóságot is – azaz, hogy egy adott kedvezmény mely másik(ak)kal alkalmazható együtt –, ez pedig sokszor annyira bonyolult, hogy biztosítási alkusz segítsége nélkül ember legyen a talpán, aki képes kikalkulálni a számára optimális verziót.

Többek között ezért is fordulnak egyre többen az internetes alkuszokhoz: a biztositas.hu elemzése szerint míg 2005-ben 35 ezer, idén már 87 ezer volt az online szerződéskötések száma, idén pedig arra számítanak a szakemberek, hogy a szerződések harmada a világhálón keresztül születik majd. Már csak azért is, mert az így megtakarítható összeg is folyamatosan nő, 2006-ban például az autósok átlagosan több mint 18 ezer forinttal jártak jobban, jövőre pedig ez az összeg a 20 ezret is elérheti. Az internetben rejlő lehetőségeket a bankok is felismerték, hiszen a tavalyi ötről hétre emelkedett az online kedvezményt adó társaságok száma, 4–10 százalék megtakarítást kínálva ügyfeleiknek. Ezek a kedvezmények a biztosítók weboldalán nem, csak az úgynevezett online biztosítási alkuszok honlapján érhetők el, ahol egy helyen tájékozódhatunk az összes tarifáról.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vérfrissítés a Jaguarnál

Hihetetlen, de a patinás brit márka négykerekűjének az S-Type-nak a következő generációja mintegy tízévnyi kőkemény munka után váltja le a már kissé megkopott elődjét. A formás szigetországi "arisztokrata" még 1998-ban mutatkozott be a nagyközönségnek, s azóta csupán egy aprócska modellfrissítésen esett át, még 2004-ben. Tovább olvasom