Kisalföld logö

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Clio III: 5 csillagos biztonság

A Clio III a legmagasabb, 5 csillagos eredményt érte el az Euro NCAP független törésteszten.

A Modus 2004. évi sikere után a Clio III 37-ből  32,67 ponttal a legmagasabb, 5 csillagos eredményt érte el az Euro NCAP független szervezet által elvégzett teszteken. A gyermekvédelem terén – a Modus-hoz hasonlóan – a maximálisan elérhető 4 csillagos minősítést kapta, ezzel is megerősítve az autó családi jellegét.

A Renault magas színvonalú szakértelmének és tapasztalatának felhasználásával alkotta meg a Clio legújabb generációját, amely kiváló bizonyítékul szolgál a „biztonság mindenkinek" célkitűzés további fejlődésére.

A különböző tesztek során az Euro NCAP vizsgáztatói kiemelték a Clio III kitűnő védelmi szintjét. A gépjármű szerkezete tökéletesen deformálódott az energia eloszlatása érdekében, illetve annak megakadályozására, hogy bármi is behatoljon az utastérbe. A próbamodellek elemzése után elkészített elváltozási mérleg bizonyítja az utasvédelmi berendezések, különösen a kétrészes frontlégzsákok, valamint az alácsúszásgátló berendezések hatékonyságát.

A Clio III-ban a 3. generációs Renault Védelmi Rendszer található, amely minden ülőhelyen optimális védelmet biztosít az utasok számára.
Ez a berendezés verziótól függően hat-nyolc légzsákot foglal magában. Frontális ütközéskor ezek a biztonsági felszerelések a vezető méretének figyelembe vételével lépnek működésbe, amit a sínben elhelyezett érzékelő határoz meg. Az elülső ülések továbbá alácsúszásgátló rendszerekkel, illetve a mellkast védő erőhatárolóval is rendelkeznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Autópályán a tengerig

Már átengedik a forgalmat a Zágráb–Split autópálya legújabban elkészült, friss szakaszán. Tovább olvasom