Kisalföld logö

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 26°C Még több cikk.

Citroën DS3: kirobbanó kreativitás

2010 áprilisában érkezik Magyarországra a DS3 modell, a DS-család első tagja.


A merőben eltérő választékot kínáló modellekből álló, egyedi járműcsalád a Citroën fő típuskínálatát egészíti ki. A DS család, ahogy a neve is utal rá, a Citroën márkára jellemző kreativitás és technológia újabb jelképe.

A DS3 modell határozott irányvonalakat követ: erőteljes és vonzó stílus, amelyet az általa kínált, személyre szabott megoldások széles választéka tesz még különlegesebbé, dinamikus menettulajdonságok, melyek a hatékonyság és a derű szerencsés társításával arról tanúskodnak, hogy már modernebb szelek fújnak az utakon és végül az intelligens tervezés, amely sokoldalúvá és minden helyzetben kellemes útitárssá teszi az autót.


Az autózás élménye a középpontban
 
Művészi stílusával és szembetűnő vonalaival a DS3 igazán vonzó és különleges autó. Egyedi karaktere az újszerű megoldásokban is megmutatkozik, mint például a lebegő hatást keltő tetőkialakítás, a karosszéria övvonal dinamikus stílusát erősítő, cápauszonyra emlékeztető B-oszlop, illetve az orr-részt szegélyező, oldalsó LED fénysorok.

Az energiától duzzadó DS3 eleganciát és high-tech megoldásokat ötvöző, minőségi kivitelű utastere is egyedi légkört áraszt. A kifinomult műszerek – három részből álló, kúp alakú műszercsoport –, a vezető keze ügyében elhelyezett kezelőszervek, az alacsony vezetési pozíció és a kagylóülések pilótafülkére emlékeztetnek. A krómozott díszítőelemek még dinamikusabbá teszik az elegáns kivitelű, egyedi kialakítású belső teret.


Fiatalos, élénk és egyedi design
 
A DS3 modell valójában többféle változatban létezik, amelyeket mindenki a saját ízlése szerint alakíthat ki! A tető, a karosszéria, a visszapillantótükör-házak és a kerekek mind a személyre szabható külső elemek közé tartoznak, hogy mindenki az elképzelésének megfelelően alakíthassa ki DS3-asát. Az utastérben a műszerfalborítás, a sebességváltókar gomb és a belső térben található számos elem különböző anyagból és kárpitozással készült és többféle színben  pompázik... és ez még nem minden: különböző tendenciákat és életstílusokat tükröző számos újszerű, személyre szabható változat szerepel a kínálatában. A DS3 személyes tárgyként a tulajdonosához kötődő, teljesen egyedi autó.
 

Modern vezetési élmény
 
Menet közben még jobban megmutatkoznak a DS3 vezetési élményt és a kényelmes mindennapi használatot ötvöző adottságai. A fürge és energikus DS3 vezetője szinte „azonosul" az úttal, így könnyedén követi az út íveit és a kanyarokat. Ahogy Vincent Besson, a PSA Peugeot Citroën csoport termék- és piacfejlesztési igazgatója megjegyezte, „a DS3-ast vezetve az ember minden porcikájával élvezi az utat". A határozott menettulajdonságok lendületes, bevállalós vezetést tesznek lehetővé, miközben a vezető tökéletesen uralni tudja az autót és magas szintű biztonságot élvez. Az utastér kényelme ennél a gépkocsi típusnál eddig soha nem látott szintet ér el.

A 99 g/km induló ajánlattal a DS3 gépkocsi CO2 kibocsátása tökéletes összhangban áll a Citroën környezetvédelmi szempontból elfoglalt vezető pozíciójával. Ötféle nagy teljesítményű, Euro 5-ös tiszta motor szerepel a kínálatban:

- Kétféle 110, ill. 90 lóerős HDi FAP motor,
- Háromféle benzinmotor: THP 150, VTi 120 és VTi 95.
A DS3 szintén az autó tömegének kézbentartására irányuló rendkívüli tervezőmunka eredményét hasznosítja, amely az időtálló, kiváló minőséget garantáló újfajta termékfejlesztésen alapul. Franciaországban, a Poissy-i gyárban gyártott gépkocsi, a kiemelkedő általános minőség elérése érdekében a PSA Peugeot Citroën gyártási rendszerének átalakítását célzó intézkedések kedvező hatásait kamatoztatja.
 

Könnyű mindennapi használat
 
A DS3 abban is újat hoz, hogy sokoldalú személygépkocsiként is megállja a helyét. Az autó méreteinek – 3,95 m hosszú, 1,71 m széles és 1,46 m magas – teljes kihasználása intelligens felépítésének köszönhető: a műszerfalat magasabbra helyezték, hogy nagyobb lábtér álljon az elöl ülők rendelkezésére, míg a vékonyabb háttámlájú ülések és a hátsó vonalvezetés a hátul utazóknak biztosít nagyobb teret. A különböző kialakítású változatok széles választékának köszönhetően, a DS3 öt teljes értékű ülést, számtalan rakodóhelyet (közöttük egy 13 literes kesztyűtartót), valamint az 1/3-2/3 arányban osztottan dönthető hátsó üléspaddal változtatható méretű, tágas csomagteret (285 l) kínál.
 
A DS3 az érzékek kényeztetésével is szebbé varázsolja a mindennapokat, ahogy a gépkocsihoz megrendelhető, újgenerációs beltéri HiFi rendszerekhez méltó HiFi System is igazolja. A DS3 által nyújtott szolgáltatásokat a Citroën egy további szolgáltatással, az ún. Citroën Freedrive-val egészíti ki, amely többek között lehetővé teszi az ügyfél számára, hogy DS3 gépkocsijának karbantartásakor csereautót vegyen igénybe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Toyota hírneve érzékeny veszteséget szenvedett Amerikában

Érzékeny veszteséget szenvedett a Toyota hírneve az Egyesült Államokban a japán autógyár … Tovább olvasom