Kisalföld logö

2018. 02. 25. vasárnap - Géza -11°C | -2°C Még több cikk.

Az Audi Tradition előveszi a ˝családi ezüstöt˝

A 2009-es esztendő programja az Audi Tradition számára teljes egészében a „100 éves az Audi" témakörében zajlik, a tervek között több mint 50 rendezvény szerepel. A legjelentősebb időpontok: július 16-ára, pontosan a márka alapításának 100. évfordulójára, a vállalat ingolstadti emlékünnepségére invitálja vendégeit, amelyre Angela Merkel német kancellár máris jelezte részvételét. A világ legjelentősebb történelmi versenysport-rendezvénye – a Goodwoodi Sebességfesztivál (Goodwood Festival of Speed) – pedig az idén valósággal kötelező program a márka minden rajongója számára, ahol az Audi ez alkalommal különleges szerepben, mint „featured marque" jelenhet meg.
Amikor július 3. és 5. között Lord March East Sussex-i birtokára hívja vendégeit, az Audi Tradition szinte minden jelentős járművét felsorakoztatja, amelyek az elmúlt 100 év során, a világ versenypályáin meghatározó szerepet töltöttek be. Először kerül elő tehát a „családi ezüst" az Audi museum mobile mélyéről: az Auto Union Typ C Stromlinie, egyetlen hű másolataként azon világrekorder autónak, amellyel Bernd Rosemeyer 1937-ben közúton 400 kilométer/óra feletti sebességet ért el. Ugyancsak statikus bemutató keretében jelenik meg Goodwoodban az Audi első versenyautója, az 1919-es Audi Typ C Alpensieger. Az Auto Union „Ezüstnyilak", a Typ C (1936) és a Typ D (1938) már a versenypályán is köröz majd, akárcsak az olyan további Audi-legendák, mint a Pikes Peak (1987) és az IMSA GTO (1989), illetve az STW- és DTM-versenygépek, valamint az R8 és R10 Le Mans-i győztesek.


Nem hiányozhat 2009-ben az Audi Tradition az európai veterán-ralik olyan nagy klasszikusairól sem, mint például a Mille Miglia (május 13-17.), a Silvretta Classic (július 2-5.), az Ennstal Classic (július 15-18.) vagy a Gran Premio Nuvolari (szeptember 18-20.). Egészen különleges rendezvény várja az augusztus 21. és 23. között rendezendő Berni Veterán Grand Prix látogatóit. A svájci nagydíj pályáján 70 esztendő múltával száguldhat ismét Auto Union Typ C versenyautó. Az ingolstadti Donau Classic (június 18-20.), a Heidelberg Historic (július 9.-11.), a magyar Audi Eastoric (augusztus 27-30.), valamint a nürburgringi Eifel Classic Rallye (október 1-3.) rendezvényeinek egyaránt az Audi Tradition a főszponzora. Az AUDI AG veteránrészlege természetesen a világ legnagyobb oldtimer-kiállításán, az idén az Audi márka jegyében rendezett esseni Techno Classica (április 2-5.) nagyszabású eseményén is részt vesz.

Az ingolstadt Audi museum mobile időszakos kiállításait természetesen szintén a „100 éves az Audi" jubileum határozza meg, mégpedig három felvonásban. A március 12-i nyitányon az Audi még létező, legidősebb modelljei jelennek meg. A legkorábbi idők összesen 12 Audi-modellje várja a látogatókat, köztük a legelső Audik egyetlen máig megmaradt, a Prágai Nemzeti Múzeumtól kölcsönbe érkező példánya, egy 1910-es Typ A. Ezután 2009. július végétől november végéig következik a nyolcvanas évek feledhetetlen „Gruppe B" időszaka rali-legendáinak „családi találkozója". A világbajnok Audi quattro versenygépek azóta első ízben „találkozhatnak" egykori vetélytársaikkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Takarékossági teszten a 911 Carrera

A Dr. Ing. h.c. F. Porsche AG (Stuttgart) autói újra és újra rekordfutamokon jeleskednek, ám ezúttal… Tovább olvasom