Kisalföld logö

2017. 09. 25. hétfő - Eufrozina, Kende 10°C | 17°C Még több cikk.

Az Audi elindítja ˝race experience˝ programját

Világszerte egyedülálló ajánlattal bővíti kínálatát az „Audi driving experience": a négykarikás márka különösen sportos beállítottságú vásárlói az Audi R8 LMS versenygéppel exkluzív versenyélményekre iratkozhatnak fel. Az Audi pedig mindehhez Le Mans-i győztes gyári csapatát bocsátja rendelkezésükre.

„Az ,Audi race experience' első ízben kínálja ügyfelek számára annak lehetőségét, hogy az Audi professzionális gyári csapatában vegyen részt versenyen, mégpedig hosszú távú és magas anyagi ráfordításokat igénylő elkötelezettség nélkül" – magyarázta Klaus Demel, az „Audi driving experience" vezetője. „Nagy örömmel tölt el, hogy e projektünkhöz az Audi Sport és Reinhold Joest csapatát egyaránt partnerünkként üdvözölhetjük."

Az „Audi race experience" legújabb programjának alapjául az Audi R8 LMS versenyautó szolgál, amelyet célzottan az ügyfélsport igényei szerint fejlesztettek ki, s tavaly már első versenyszezonja során a GT3-mezőny élére tört. Az „Audi sportscar experience" programja keretében 2009 októberében már 120 vásárló élőben is megtapasztalhatta a 386 kW teljesítményű, középmotoros sportkocsi kínálta élményt.


A következő lépcsőt most az „Audi race experience" jelenti, ahol a vásárlók az Audi R8 LMS volánja mögött már konkrét versenyhelyzeteket is megélhetnek, kívánságra akár profi versenyző mellett. A járművek előkészítéséért és üzemeltetéséért pedig a világ egyik legsikeresebb csapata felel: Reinhold Joest gárdája a négykarikás márka számára immár hat alkalommal nyerte meg a legendás 24-órás Le Mans-i futamot, s június 12-13-án a továbbfejlesztett Audi R15 TDI versenygéppel áll majd ismét rajthoz a klasszikus francia hosszú távú versenyen.

˝Az ötlet, hogy ügyfeleink egy olyan igényes sportautóban tapasztalhassák meg a versenyzés világát, mint az R8 LMS, csakis az Auditól származhatott˝ – emelte ki Ralf Jüttner, a Joest-Racing GmbH ügyvezetője. ˝A feladat ugyan még szokatlan számunkra, ám kétségkívül nagyon érdekes. Büszkeséggel tölt el, hogy éppen bennünket választottak ki rá.˝ Az ˝Audi race experience˝ keretében a Team Joest összesen hat versenyt tervez a 2010-es szezonra, alkalmanként két-két autóval a Nürburgring-Nordschleife április 24-én induló hosszú távú bajnokságában (VLN). Emellett az Audi R8 LMS versenyautóval a Groß Dölln-i pályán és vezetéstechnikai oktatási központban is terveznek speciális rendezvényeket, ahol az ügyfelek oktatása mellett a szükséges versenyzői licenc is megszerezhető.


˝Annyit bizonyosan tudok, hogy az Audi a világon az első autógyártóként kínál ilyen jellegű programot˝ – hangsúlyozta Dr. Wolfgang Ullrich, az Audi versenyigazgatója. ˝Ez az ajánlat ismét jól mutatja, milyen innovatív és progresszív márka az Audi. Kollégáink az ,Audi driving experience' csapatában, valamint Reinhold Joest legénysége, akikkel immár 12 esztendeje működünk együtt nagy sikerrel, exkluzív és felejthetetlen versenysport-élményt kínálnak vásárlóink számára. Az Audi R8 LMS pedig, amely gyári pilótáink szerint kifejezetten jóindulatú GT3-versenygép, tökéletesen illik e projekthez, amit mi az Audi Sport részéről is teljes mértékben támogatunk.˝

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bútor–Talmácsi párbaj DS3-assal

Április 1-jétől kapható Magyarországon is a Citroën legújabb modellje, az ezerarcú, sportos DS3. Nem… Tovább olvasom