Kisalföld logö

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Audi Tradition: 30 éves a quattro

Az Audi 2010-ben is számos jelentős történelmi eseményére emlékezhet, ezek egyike a quattro hajtás 30. jubileuma.

Az Audi Tradition ennek jegyében négy különleges Audi quattro modellel jelenik meg az esseni Techno Classica április 7. és 11. között megtekinthető, s egyben a világ legnagyobb oldtimer-kiállításának és -vásárának számító rendezvényén.
 
Az ˝Audi Forum Ingolstadt˝ a jelentős jubileumot a ˝museum mobile˝ április 28. és július 31. között látogatható, különleges időszaki kiállításával ünnepli. Az Audi Tradition mindemellett az idén különösen sok rendezvényen megjelenik kincset érő veterán járműveivel.

Az Audi ennek szellemében a monacói Grand Prix Historique (május 1-2.) rendezvényén is képviselteti magát, ahol az Audi Tradition két éve vett részt első ízben. Ez alkalommal két Auto Union ˝Ezüstnyíl˝ gördülhet ki minden Formula–1-es pályák klasszikusának aszfaltcsíkjára: az 1936-os Auto Union Typ C, illetve a kettős kompresszoros Auto Union Typ D 1939-ből. Az Audi Tradition az idén a „Schottenring Classic Grand Prix" (augusztus 14-15.) kizárólag motorkerékpárok számára szervezett rendezvényére is visszatér. A hagyományőrző társaság itt arra a dicsőséges DKW- és NSU-korszakra emlékezik majd, amikor e márkák kétkerekű versenygépeikkel írtak történelmet a világbajnoki futamokon.


Első ízben jelenik meg az Audi Tradition a Düsseldorf-környéki Jüchen Dyck-kastélyában szervezett ˝Classic Days˝ eseménysorozatán (július 30. - augusztus 1.), ahol szintén egy Auto Union Grand Prix versenyautó, valamint az 1988-as Audi 200 Trans Am áll majd rajthoz. Ugyancsak először vesz részt az Audi a Nürnberg-közeli Steinből induló Metz Ralin (április 23-24.) is, ahol az 1979-es Audi 80 Rallye tűnik fel a mezőnyben. Végül, de nem utolsósorban, szintén első ízben érkezik az Audi a ˝Klassikwelt Bodensee˝ (június 3-6.) kiállításra is, Friedrichshafenben az AUDI AG egészen a húszas évekig visszanyúló ˝Elektromos történetét˝ mutatja be.

Az Audi Tradition természetesen az idén is részt vesz a világ legjelentősebb veterán-versenyrendezvényeként számon tartott ˝Goodwood Festival of Speed˝ július 2. és 4. közötti programján. A négykarikás márka szívesen fogadja March earljének angliai meghívását, amelyre kastélyparkjában évről évre összesereglik a világ veteránautós elitje. Az Audi Tradition számos kincse mellett az 1939-es, kettős kompresszoros Auto Union Typ D versenygép ezúttal is feldörög majd a nemesi birtok dombjai között.

Természetesen az Audi Tradition 2010-ben sem hiányozhat Európa olyan klasszikus oldtimer-ralijairól, mint a ˝Silvretta Classic˝ (július 8-11.), az ˝Ennstal Classic˝ (július 14-17.) és a ˝Gran Premio Nuvolari˝ (szeptember 16-19.). Emellett a négykarikás márka jelenik meg az ingolstadti ˝Donau Classic˝ (június 24-26.), a ˝Heidelberg Historic˝ (július 15-17.), valamint a Nürburgringen tartott ˝Eifel Classic Rallye˝ (szeptember 30. - október 2.) rendezvényeinek főtámogatójaként.

A quattro 30 esztendős jubileuma mellett az Audi Tradition egy másik jelentős évfordulót is ünnepelhet 2010-ben: 125 éves a Wanderer. A chemnitzi márka az egyik az Audi-embléma négy karikája közül, s egészen a második világháborúig készítette kiváló autóit és motorkerékpárjait. Az Audi Tradition e jubileumhoz kapcsolódóan vesz részt a Lipcsében és Chemnitzben szeptember 2. és 5. között megrendezendő ˝125 éves a Wanderer˝ találkozón is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Skoda: új Fabia RS

A ©koda Auto a Genfi Autószalonon mutatta be új Fabia RS és Fabia Combi RS modelljeit, amelyek az… Tovább olvasom