Kisalföld logö

2018. 09. 23. vasárnap - Tekla 11°C | 21°C Még több cikk.

Audi A3 Cabriolet - világpremier Győrben

Pénteken délelőtt fél tizenkettőkor Gyurcsány Ferenc miniszterelnök jelenlétében bemutatták a Győrött készülő Audi A3 Cabriolet-t látványos műsor keretében. Ruppert Stadler, az Audi elnöke vezette az első, gyártósorról legördülő autót; Gyurcsány Ferenc miniszterelnök az anyósülésen foglalt helyet.

A 13 évvel ezelőtti gyártás beindítása óta augusztusban már a
7 milliomodik négyhengeres benzinmotor gördült le a győri gyártósorról.

Jelentős beruházások és további fejlesztések előkészítése után, pénteken bemutatták az új Audi A3 Cabriolet-et.


Az Audi TT második generációs sportautóból háromszor annyit szereltek össze 2007 első háromnegyed évében, mint a tavalyi év azonos időszakában.

Jelentős beruházások és további fejlesztések előkészítése után, pénteken bemutatták az új Audi A3 Cabriolet-et.

Az Audi A3 Cabriolet a harmadik olyan személygépkocsi, amely Győrött készül; évek óta a Kisalföld székhelyén gyártják a TT sportautók coupé és roadster változatát. A személygépkocsinak egyelőre nincs ára, a győri világpremieren csak annyi hangzott el, hogy a kocsi tavasztól lesz megrendelhető.

Az A3 kabrioletváltozatából évente húszezer autót szerelnek össze az Audi Hungaria Motor Kft.-nél. A TT sportkocsi szerelősorán
készül, s ehhez ötmillió eurós, azaz 1,2 milliárd forintos beruházásra volt szükség. Kétféle dízel- és háromféle benzines motorral készül, Magyarországon 6,5 millió forinttól lehet hozzájutni. A kabriolet tetejét tíz másodperc alatt lehet felnyitni, illetve lezárni, attól függően, milyenek az időjárási viszonyok. Új fényszórórendszere és kiemelkedő hátsó lámpái éjszaka különös fényhatást keltenek. A pénteki világpremieren Rupert Stadler Audi-elnök vezette színpadra az első kocsit, utasa a magyar miniszterelnök volt.

November 30-a nevezetes napként íródik be a győri Audi Hungaria Motor Kft. és a megyeszékhely történetébe. Immár a harmadik Audi személygépkocsit gyártják sorozatban. A világpremierre több száz nemzetközi újságíró kapott meghívást, s a magyar miniszterelnök mellett Kóka János gazdasági miniszter és Borkai Zsolt győri polgármester is a résztvevők között volt.

A világsajtó is ott volt a rendezvényen. Fotó: H. Baranyai Edina

Zene és látványos fényeffektusok közepette a gyártósorról egyenesen a felépített színpadra hajtott az első Audi A3 Cabriolet.

A sofőr szerepét Rupert Stadler, az ingolstadti cég igazgatótanácsának elnöke vállalta magára, az anyósülésen pedig Gyurcsány Ferenc miniszterelnök foglalt helyet.

Kiszállva a kocsiból talkshow-szerű beszélgetésbe kezdtek angolul. Stadler örömének adott hangot, hogy a magyar miniszterelnök sofőrje lehetett, majd arról beszélt, hogy a győri Audi a kabriolet gyártásával jelentősen hozzájárul ahhoz,  hogy az anyavállalat elérhesse stratégiai célját. Ez 2015-ig évente másfél millió Audi eladását jelenti.
Gyurcsány Ferenc párhuzamot vont az autógyártás és Magyarország között, s úgy fogalmazott, mindketten azt akarják, jobban menjenek a dolgok. A miniszterelnök szerint az Audi átalakította a hazai autóipart, hozzájárul az itt élő emberek boldogulásához, s együttműködése a győri Széchenyi-egyetemmel ipari kultúrát teremtett. A párbeszéd végén Zséda lépett az új autó elé, s egy angol nyelven előadott dallal szórakoztatta a világpremier közönségét.

Az új autó gyártása a TT-nél már bevált Győr–Ingolstadt logisztikai tengelyre alapoz – közölték a rendezvényen. Németországban készül a karosszéria, ott is fényezik, s Győrben szerelik készre a járművet. Naponta háromszáz autó gördül le a szerelősorról, az első teljes évben húszezer készül. A TT két változatából az idén több mint ötvenezret gyártanak, s ha jövőre is marad ez a darabszám, akkor a győri gyárból évente hetvenezer autó kerül ki Európa és a világ útjaira. Győrött az Audinál egyébként  1998-ban kezdődött a járműgyártás, s azóta több mint háromszázezer autó készült.

Rupert Stadler bejelentette azt is, hogy a napokban Győrött megkezdődik egy új, szupererős dízelmotor gyártása. A tízhengeres, 580 lóerős, biturbós motort az Audi RS 6-ba építik be.

A világpremierre több száz nemzetközi újságíró kapott meghívást. Kattogtak is a fényképezőgépek. Fotó: H. Baranyai Edina

Olvasóink írták

33 hozzászólás
12
 • 33. H.Béla 2007. december 10. 15:42
  „folytatom!
  támogatjuk a kkv-szektort: 17-20 oldal. miből? az audi adja ahazai gdp 4-6 %-át! meg lehet egy kicsit pumpolni? nem hiszem. azt sem gondolom, hogy a 2008-as esztendőben simán kiperkálja a 6000 millió huf-ot! szó nélkül, mi?
  szóval a fidesz minden fejezet mellé tehetett volna egy közgazdasági anomáliákat nem tartalmazó számítást: honnan hová teszi azokat a pénzeket, amiket ö be tud majd szedni.
  az, hogy nyilvánosságra hoztak valamilyen programbeszédet, pozitív előrelépés az eddigi hőzöngés helyett.
  még egy: 47-48 oldal. a rendőrség nem a hatalom ökle! hát? hol van az én szabad közlekedési jogom? a békéhez való jogom? miért kell megvédeni a suhancokat és elítélni a randalírozók ellen fellépő rendőrséget? miért kell folyamatosan a demokratikus intézményeket folyamatosan támadni? féligazságokkal előjönni? OVB: nem küldte át a kérelmet a disznó! ja, hogy nem volt senki ott, akinek át lehett volna küldeni? ezt nem mondjuk, így nem hazudunk, csak nem mondunk igazat!”
 • 32. H.Béla 2007. december 10. 15:31
  „Végre!
  a hétvégén napvilágot látott a fidesz programja. majdnem minden betüjével egyet lehet érteni, de egy hatalmas baja a van: sehol egyetlen adat, sehol egyetlen számítás, ami hitelt adhatna ennek a 96 oldalnak. kisebb és jobban átlátható kormányzat, de eddig csak az szdsz modta, nem csinálta, csak mondta a kisebb államot. oroszországnak 450 képviselője van! 140 millió lakosa mellé. fekete gazdaság ellen: nem szavaztak a képviselők költségtérítésének megváltoztatására, javaslat sincs, hogy hogyan lehetne jó.
  "helyre kell állítani a nemzet egységét... 8. oldal" nem ők osztották ketté-remélem nem véglegesen- az országot?”
 • 31. viktória 2007. december 08. 10:36
  „Kedves kincs!
  Bizonyára Ön is ismeri a mondást: "A remény hal meg utoljára"
  Reménykedem abban, hogy kedves vitapartnerem meg fog engem arról győzni, hogy az ország felemelkedésének egyetlen záloga és elengedhetetlen feltétele, hogy GY.F. és kormánya 2010-ig feltétlenül távozzon.Meg fog arról győzni, hogy a közelgő, hamarosan kiírásra kerülő népszavazás milliárdos költsége, majd, az annak eredményeként távozó kormány miatti alőrehozott választások költsége ,egyéb járulékos költségekről nem is beszélve, mind-mind a magyar nép érdekét, az ország gazdasági helyzetének stabilizálását szolgálják.”
 • 30. kincs- 2007. december 08. 07:06
  „Kedves Viktoria!

  A feltett kerdeseire larong-tol valaszt ne remeljen!

  O csak szitkozodni, becsmerelni kepes!
  Tole jobbito gondolatot meg nem olvastam.
  A megoldas egyetlen eszkozekent --a kanaan megteremtesenek varazsutes szeru megvalosulasat, vezercsereben latja.
  A jobb es baloldal problemetikaja megvalaszolando kerdes lenne!

  Vegul: a kozvelemenykutatas kb.50-55%-nyi rejtozkodot jelez!Es ez az igazi figyelmeztetes.”
 • 29. viktória 2007. december 07. 18:15
  „Kedves larong!
  Bocsánatot kérek a feltételezésért,de nem tudhatom, hogy milyen Ön,mikor éppen udvariatlan.Röviden:
  - személycsere nem jelent megoldást.Akkor miért a "böszme" az 1. sz. célpont,miért nem a kormány, vagy éppen a parlament?
  Akkor mi , vagy ki jelentene megoldást, aki az ország egészét, a hátralevő mintegy két esztendő alatt boldoggá tudná tenni, anélkül hogy a ma még prosperáló gazdasági szerkezetbe úgy tudna belepiszkálni, hogy az is boldoggá válna, aki ma boldogtalan.
  Mit ért ön egész alatt? Merthogy én a kormánypártot, az ellenzéket, azaz bővebben Magyarországot szőröstül-bőröstül.
  Megmagyarázom Önnek, ha ön megmagyarázza nekem, hogy a 2002-es államadósság, a költségvetés mihez képest jelentett jó kondíciót? Avagy a jó kondíció azt jelenti Önnek, amit oly gyakran hallunk zsinórmérceként, hogy :osztályelsők voltunk.
  Persze, vakok közt a félszemű is király!
  Csakhogy a vakoknak időközben kinyílt a szeme, a miénk pedig elvakult, elvakult ebben a késhegyre menő hatalmi harcban, amelyben ugyanolyan felelősség terheli az ellenzéket mint a kormányzó pártokat!
  Ön folyton bizonyos 16%-t emleget, mint valami bűvös számot, holott ez csak egy közvéleménykutatási eredmény, ami mint tudjuk a pillanatnyi hőmérsékletet mutatja, de akár holnap ez már nem lesz igaz.Ez is az objektívitáshoz tartozik. Emlékezzen csak.Elnézést,befejezném, mert kétszer elszállt már írásom, lehet,hogy ez égi jel.
  Akkor hát "ég Önnel":Viki”
 • 28. viktória 2007. december 07. 17:07
  „Kedves H.Béla! ha valóban élvezetesnek tartja larong Úrral folytatott "levelezésemet", rajtam ne múljon ,folytatom.Talán azért is, mert teljes mértékben egyetértek azon meglátásával, hogy aki némileg tisztában van a politika nyelvezetében használatos jobb ill. baloldali értékrendek fogalmával, az hasonlóképp kell,hogy lássa a helyzetet mint Ön.Megjegyzem, az Ön által említett korábbi lakásépítési program nem csak körbetartozász eredményezett, de azt is, hogy e program keretében biztosított jelentős állami támogatások terhei, a 2002 utáni állami büdzsét terhelték és terhelik most is ,amiről bizony egyesek szeretnek elfeledkezni.Egyetértek továbbá a választással kapcsolatos megállapításával, valamint hozzászólása végén feltett költői kérdéssel is ,aminek megválaszolására azért lenne néhány tippem.Ezek után engedje meg,hogy visszatérjek larong úr hozzám intézett válaszához.”
 • 27. FERGIE 2007. december 07. 15:11
  „Na,akkor Fletó próbálja ki a 4 műszakot is!:-)”
 • 26. H.Béla 2007. december 03. 13:30
  „Kár, hogy abbahagyták a levelezgetést, larong és viktória! élvezetes!
  én is itt élek, ebben a városban és nem igazásn tudom kinél van az igazság! a jobb oldal a régi bal oldal értékeit képviselve hihetetlen populista maszlaggal etetei a népet, míg a bal oldal a legvadabb konzervatív megoldásokat preferálja. nem kellene elfelejteni, hogy a korábban meghírdetett lakásépítkezési program mit generált: kb 1 000 milliárd forint körbetartozást! nem mindig elegendő a jószándék! a választási propaganda magában hazugság, ami csak arra kell, hogy az egyébként eredendően "agyhalott" embereket az urnákhoz lehessen hívni. négy évre megvan a gyeplő, lehet a többieknek ugatni. a jelenlegi -esetleg- jobb sorsra érdemes ellenzéktől még nem olvastam korrekt megoldási javaslatokat, hogy hogyan kellene valamit tenni. erre mindig az a válasz, hogy nem akarunk ötleteket adni a "pojácának" miért nem? nem az állam, a lakosság érdekeinek képviseletére tették fel az életüket?”
 • 25. larong 2007. december 03. 11:18
  „Kedve Viktória!
  Nem szoktam senkit sem vörös K...nak hívni. S hogy megnyugtassam: K...nak sem, nem szokásom.
  Azt én is tudom, hogy egy személy kicserélése nem jelent megoldást. Még akkor sem, ha OV-nak hívnák az illetőt.
  Itt az egésszel baj van. Ugyanakkor még mindig nem kaptam magyarázatot arra (Öntől sem), mi lette az egykori jó kondíciójú országgal 2002-től? Vajon kik irányították az országot? Mit is ismert el maga is ez az alak az elhíresült (de azóta már annyira átdolgoztt) beszédében?

  A hazugság az a valami, amit nem az egyes ember dönti el. A hazugság nem egy megfoghatatlan, sajátosan értelmezhető valami, amit mindenki úgy értelmez, ahogy akar.
  Aki ezt hiteti el saját magának, az maga is hazudik. Még ekkor is.

  Valóban, az egséz országot kellene vezetnie a vezetőnek. De most csak 16 %-nak vezet - és még ennyinek sem lesz jobb. AZ majd a felső párezer, a csókosok serege - no meg Pereszék sereg lesz.
  Fütyül ez a böszme Önökre - higyje el!”
 • 24. viktória 2007. december 02. 21:10
  „Ledves larong!
  Gondolom Önben egy pillanatig sem merül fel az az eretnek gondolat, hogy az csapja be, az vezeti félre az embereket aki azt vizionálja,hogy Gyurcsány eltávolítása megold minden gondot,problémát. Nem Uram! A dolgok ennél sokkal bonyolultabbak.
  Csak "az egyszerűbb lelkek" gondolják úgy, hogy képesek a "királycsinálásra". Ez a kor, már nem az a kor amelyiknek Ön képzeli.
  Ez az Európa, már nem az az Európa amelyik díjazná a "hősöket", helyesebben az önjelölt hősöket.
  Legyen udvariatlan.Nevezzen nyugodtan "vörös k..-nak"
  Feltételezzem ez lesz a legnyomósabb érve.
  Jól mondja,EZ A MI ORSZÁGUNK! A 16%-é és a több mint 50%-é.
  Jó lenne, ha ezt tudomásul venné, azt meg engedje meg nekem, hogy magam döntsem el, hogy mi a nyilvánvaló hazugság és mi nem.”
 • 23. larong 2007. december 02. 19:04
  „Csak úgy mellékesen megkérdezem Viktóriától: és a nem számít semmit sem, hogy az ország NEM AKAR ezzel az agyhalott 14%-al együtt dolgozni? És az sem számít, hogy erre volt már egy jó kondícióval megkezdett öt éve az agyhalottaknak?
  És azt már ne is említsem: hazugságokkal megnyert, becsapott embereket akar ez a gengszter vezetni?

  Valóban, ez a mi országunk? Viktória, mivel nőnemű, nem szeretnék udvariatlan lenni. De aki a nyilvánvaló hazugságokat kritika nélkül elhiszi, az vagy érintett a dologban (kap némi zsozsót), vagy maga is bűnös.”
 • 22. viktória 2007. december 02. 18:52
  „themen!
  Ne feledd,az igazság mindíg "odaát" van. A Te igazságod nem biztos, hogy mások igazsága.Lehet,hogy az egyszerűbb lelkeknek,a Te igazságod teljesen nyilvánvaló, én például bonyolultabb lélek vagyok, bonyolultabban gondolkodom.Mondjuk, az a 14% agyhalott úgy gondolja, hogy ennek az "elszabadult hajóágyúnak" elismerik reformelképzeléseit azok a körök, gazdasági és pénzügyi csoportok, amelyek többé-kevésbé MEGHATÁROZZÁK Magyarország LÉTÉT, akkor, ha nem is szeretik a miniszterelnököt, de nem tesznek keresztbe neki.Ezek az agyhalottak úgy gondolják, hogy bármilyen erőszakkal kialakult, kialakított kormányválság azon nyomban tönkrevágná az amúgy is törékeny gazdaságot.
  Ezek az agyhalottak, bármilyen hülyén hangzik, még gondolkodnak és agyhaláluk ellenére nem csak az orruk hegyéig látnak.
  Hidd el az MSZP"felsővezetésének" nem ez a legnagyobb gondja, ez a Te legnagyobb gondod.
  Egy bonyolultabb lelkű agyhalott.”
 • 21. themen 2007. december 02. 17:13
  „"Sajna, ma nálunk több a diagnoszta, mint az elmebeteg."

  Az igazság az, hogy ma már az egyszerűbb lelkek számára is teljesen nyilvánvalóvá vált, mi folyik a magyar közéletben. A legújabb közvéleménykutatások szerint ebben az országban van még 14%-nyi reménytelen agyhalott, amely csoport politikai prefernciájá racionális okokkal nem lehet megmagyarázni. Ez a réteg engem arra a háború után még 30 évvel is harcoló japán katonára emlékeztetnek, aki ellenkező értelmű parancs híján, még mindig háborúzik. Ma már az MSZP felsővezetésének is az a legnagyobb gondja, hogy hogyan tudnák eltávolítani az elszabadult hajóágyúként viselkedő Pojácát. Erre Győrben egy maroknyi elmebeteg kiáll köszönteni az ´Isten hozott!´ tábláival.”
 • 20. viktória 2007. december 02. 13:56
  „Maroknyi elmebeteg minden országban,városban,helységben található.
  Diagnoszta úgyszintén, aki megállapítja, megkülönbözteti az elmebeteget a normálistól. Sajna, ma nálunk több a diagnoszta, mint az elmebeteg.
  Csakhogy, mint tudjuk egy ország sorsa, élete általában nem a maroknyi elmebetegtől, hanem a gondolkodni képes józanoktól függ, akik nem hagyják magukat elmebeteggé tenni.
  Azért, nyugodtan vetélkedjetek csak,döntsétek el melyik város érdemli a narit?”
 • 19. themen 2007. december 02. 12:47
  „Larong! Nagy hiba lenne ezzel az akcióval kapcsolatban általánosítani a győriek véleményére. Nálunk (Győrben) a 2006-os önkormányzati választáson egyetlen MSZP-s sem volt képes győzni egyéni körzetben, nálatok (Mosonmagyaróváron) meg ugye ...

  Egyszerűen arról van szó, hogy egy maroknyi elmebeteg kivonult a Pojáca köszöntésére, hálás témát szolgáltatva a médiának.”
 • 18. larong 2007. december 02. 12:21
  „Azért - az eddig olvasottak és a kép láttán, meg kell jegyeznem: Örülök, hogy mosonmagyaróvári vagyok. Mi azért a böszmének kijáró tisztelettel fogadtuk.
  Győr pedig - marad, ami volt. Munkásváros. Minden szépségével, nyűgével, áldásával és átkával együtt.
  Vagy az jelenti a Nyugat kapuját, hogy egy világszerte hírhedt hazudozót "szeretünk Feri"-vel kell fogadni?

  Remélem, azért vannak ott is, akik másképp gondolják. És szívesen segítünk ebben.”
 • 17. viktória 2007. december 02. 12:05
  „János!
  Egy vagyok a marha győriek közül. Bár nem voltam ott Gyurcsány győri fogadtatásán, de tételezzük fel, hogy én tartottam azt az "Isten hozott" felíratú táblát.
  Akkor most mi van? Elkezdesz üvölteni a demokráciáról, hogy ez demokráciában megengedhetetlen? Elkezdesz üvölteni, hogy aki másképpen gondolja mint te, az szar tróger, marha? Tedd nyugodtan, hisz ez a kórus is ezt teszi szót nem ejtve a cikk tárgyáról, mintha ettől jobbra fordulna sorsa.
  Nem kérdezem meg hozzád hasonlóan, hogy ezért ki és mennyit fizet, mert tudom, hogy senki és semennyit, holott te ugyanolyan táblát tartasz itt, mint az a fiatalember ott.
  Ha van vér a pucádban,akkor tedd ki ide a tábládat és vésd rá:
  "Isten hozott......"Aztán azt is meg lehet vitatni.”
 • 16. P.SCHMIDMAJER 2007. december 02. 10:43
  „IGEN SZÉP EZ AZ AUTO DE NEM A MUNKASOKNAK LET CSINALVA”
 • 15. Nagy Árpád 2007. december 02. 08:56
  „A társai sem valami nagy ászok ennek a fiartalembernek! Saját pártjából a Hillej Pitu, meg a Lampejt Mónika igazi tönkreverői akarnak lenni a magyar jövőnek, az oktatásnak. A Kókler Kóka, a gyengeelméjű Molnár Ágika az egészségügy terén sertepeltélnek. A símaképű honvédelmi miniszter ... Van normális tagja ennek a kormánynak?? Szomorú, hogy itt tartunk.”
 • 14. themen 2007. december 02. 01:36
  „L.F.! Ne várd el, hogy szeressék azt az embert (pártot), aki 5 év alatt éltanulóból sereghajtóvá züllesztette az országot. Ekkora gazember Rákosi Mátyás óta nem vezette még Magyarországot.”
33 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Jön a KTM 990 Supermoto

A jövő szezon egyik csúcspontját a Birminghami Motorkiállításon mutatja be a KTM. Az új, már 115… Tovább olvasom