Kisalföld logö

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 3°C | 7°C Még több cikk.

Astra TwinTop: 4 üléses kupé-kabrió

Az elektrohidraulikusan összehajtható acéltetős, négyüléses kocsi csukottan és nyitottan egyaránt elegáns.

Az IAA alkalmával ünnepelte világpremierjét az Opel kupé-kabriója: az Astra TwinTop az ötajtós, a Caravan és a GTC után már a negyedik önálló Astra modell, amely 2006. tavaszától lesz kapható.

A csukottan és nyitottan egyaránt elegáns, elektrohidraulikusan összehajtható acéltetős, négyüléses kocsi az intelligens tetőmegoldásának köszönhetően teljes értékű a csomagtér. 4,50 méteres hosszúsága a középkategóriájú kabriók közé sorolja az Astra TwinTopot.

Nagyrészt megújítva

Az Astra TwinTop dinamikus formája, nyilazott orra világosan mutatja a rokonságot az Astra-család többi tagjával, ám a karosszériaelemek 70 százaléka új. Különösen oldalról érvényesülnek a kupé-kabrió eltalált arányai (hosszúság/szélesség/magasság: 4,48/1,76/1,41 méter), a következetesen emelkedő övvonal és a feszesen ívelő tető. Csukottan és nyitottan egyaránt jól mutat az autó hátulról is, nem zavarja a látványt kidudorodó far, mint nem egy süllyeszthető acéltetejű kocsin megfigyelhető.

4 benzines, 1 dízel

Műszakilag a harmadik Astra-nemzedékre épül a kétajtós kupé-kabrió. A kategóriában szokatlanul változatos motorkínálata négyféle benzinesből (105 – 200 LE) és az alapból koromszűrővel (DPF) ellátott, 150 lóerős 1.9 CDTI dízelből áll. A 200 lóerős 2.0 Turbo ECOTEC csúcshajtóművel 230 km/órát ér el az autó, amelyet kiemel a vetélytársak közül az adaptív IDSPlus (Interaktives Dynami¬sches FahrSystem) futómű, az elektronikus CDC (Continuous Damping Control) csillapítás-szabályozás, a sport-üzemmód, az  AFL (Adaptives FahrLicht) xenon-kanyarfény is.

Kattintson a képekre!
Háromrészes tető

A két hátsó ülésen normál termetű felnőttek hosszabb távon is kényelmesen utazhatnak. Ez a teljesen új konstrukciójú, háromrészes tető érdeme: elemei kisebbek a megszokottnál, így helytakarékosan süllyeszthetők el a csomagtartóban.
A vezetőhelyen, illetve a távirányítón elhelyezett gomb megnyomására fél percnél rövidebb idő alatt nyílik ki, illetve csukódik be a tető.

Kihasználható csomagtér

A széles, jól kihasználható csomagtartó, amelyben van két oldalsó rekesz, és egy rejtett padlótálca is a szélfogó részére, csukott tető esetén 440 literes. Szellős konfigurációban még mindig több mint 200 liter áll rendelkezésre. A bőröndöket, italos rekeszeket vagy bevásárló szatyrokat akkor is könnyű berakni, ha a csomagtartóban van az összehajtott tető. Erre szolgál az Astra TwinTop elektromos működésű rakodósegédje („Easy Load“): gombnyomásra 25 centivel megemelkednek a függőlegesen álló tetőelemek, így jól hozzáférni a védőrolóval fedett rakományhoz.

Kiemelkedő bukócső

Az Astra TwinTop aktív és passzív biztonságát az Opel SAFETEC rendszere szolgálja. Boruláskor az opcionális bukócső véd, amely a hátsó fejtámlák mögött rejtőzik, és szükség esetén a másodperc töredéke alatt emelkedik üzemi helyzetbe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Biztosítás: számolni kötelező

December 1-jéig kell felmondaniuk gépkocsijuk régi kötelező biztosítását azoknak az autótulajdonosoknak, akik biztosítót szeretnének váltani. Az új szerződések megkötésére december 31-ig van lehetőség. A biztosítók nagy versenyre számítanak, a becslések szerint 300–500 ezren is lehetnek idén azok, akik új biztosítóval szerződnek. Tovább olvasom