Kisalföld logö

2018. 06. 18. hétfő - Arnold, Levente 18°C | 26°C Még több cikk.

A magyar kötelezőnél nincs olcsóbb Európában

A Magyar Biztosítók Szövetsége kiemelte, az emelésnek több oka van, ám először is érdemes összehasonlítani a díjakat más uniós tagállamok átlagdíjaival.
A kötelező gépjárműfelelősség-biztosítás (kgfb) emelkedésének több oka is van, ám először is érdemes összehasonlítani a magyarországi díjakat más uniós tagállamok kötelező biztosításainak átlagdíjaival. Rögtön látszik, hogy a magyar kgfb-nél nincs alacsonyabb Európában – mondta a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs főosztályvezetője a Népszavának.

A lap keddi számában Gilyén Ágnes elmondta: még nem tudni pontosan, hogy a díjszint hogyan fog alakulni, a legfrissebb, 2014 első felére vonatkozó Mabisz-adatok alapján azonban elmondható, hogy a magyarországi átlagdíj az idei első fél év végén 19 887 forint volt – csak a személygépjárművek díjait figyelembe véve az éves átlag 13-14 ezer forint –, az átlagos díjnövekedés pedig alig több mint 600 forint volt.

A lap idézi a biztositas.hu banki és biztosítási szakportált, amely szerint a jövő évre vonatkozó biztosítás mintegy 1500-2000 forintos többletköltséget is jelenthet egy "átlagos" gépjármű-tulajdonosnak.

A külföldön dolgozó magyarok növekvő nemzetközi kárai, a hazai üzemanyag-használat emelkedése és a növekvő kárgyakoriság is a díjemelés szükségességének okaiként tarthatók számon - írja a lap.

Az első nap kötéseiben 10 százalékos a díjemelkedésAz év végi kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb) kampány első 24 órájának adatai szerint a kötések éves átlagdíja 11 400 forint, szemben a tavalyi első napi 10 400 forinttal, tehát a díjemelkedés 10 százalék körüli - közölte a netrisk.hu internetes alkusz az MTI-vel.

A szerződések kétharmadát a K&H és az MKB biztosítóknál valamint a Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesületnél (KÖBE - korábban: Közlekedési Biztosító Egyesület) kötötték az ügyfelek, míg egy éve az első három vezető biztosító az első nap után az Allianz, a Posta és a Groupama volt - áll a közleményben.

A közlemény idézi Sebestyén László vezérigazgatót, aki szerint annak ellenére, hogy az év végével lejáró kötelező biztosítások száma közel félmillióval - mintegy 1,5 millióra - csökkent az egy évvel ezelőttihez képest, az idén is több mint 20 ezren kalkulálták ki a jövő évi kgfb-díjukat az első napon a netrisk.hu internetes oldalán.

Kiemelték, hogy az autósok többsége a jelenlegi biztosítójától a következő napokban fogja kézhez kapni a jövő évi - többségében magasabb díjat tartalmazó - díjértesítőjét, így várható, hogy a díjkalkuláció iránt a következő napokban még fokozottabb lesz az érdeklődés.

A közlemény szerint sokan lesznek, akik – bár kalkulálnak - az idén már másik biztosítónál sem találnak majd kedvezőbb ajánlatot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Két éven belül gyártásba kerülhet a szlovák repülő autó

Az autó mindössze 450 kilogrammos. Egy ezerkétszáz köbcentiméteres, száz lóerős bokszermotor hajtja,… Tovább olvasom