Kisalföld logö

2017. 11. 24. péntek - Emma 3°C | 8°C Még több cikk.

A legmagasabb Euro NCAP minősítés az új Golf számára

Az új Golfot az Euro NCAP európai törésteszt-programjában már októberben is kategóriája legbiztonságosabb modelljévé választották, majd később innovatív fejtámla-rendszeréért ismerték el. 2009 februárjától azonban változott az Euro NCAP értékelési rendszere, az egyes kritériumok tovább szigorodtak, illetve még szélesebb körűvé váltak.
Az új Golf a lehetséges öt csillagból immár az új rendszerben is ötöt gyűjtött be, s a megújult Euro NCAP tesztek eddigi legjobb összesített minősítésével általában véve is a jelenlegi legbiztonságosabb autónak bizonyult.

A vezető térdlégzsákjával együtt összesen hét légzsák kapott helyet az új Golfban.
A vezető térdlégzsákjával együtt összesen hét légzsák kapott helyet az új Golfban.

Arról, hogy az új Golf minden idők legbiztonságosabb Golfjaként jelenhessen meg, már jó időben gondoskodtak tervezői. Ennek megfelelően az újdonság már alapkivitelében is teljes körű biztonsági felszereltséget kínál, illetve aktív és passzív tekintetben egyaránt a legmagasabb fokú védelemről gondoskodik: elektronikus menetstabilizáló (ESP), továbbfejlesztett biztonsági karosszéria, a vezető térdlégzsákjával együtt összesen hét légzsák, valamint a vezető és az első utas számára innovatív fejtámla-rendszer, amely baleset során a nyakcsigolyák sérülési veszélyét mérsékli. Mindezt az ütközésfelismerő érzékelők új és innovatív rendszere, illetve a hátsó ülések biztonsági öveinek becsatolását ellenőrző, extrafelszerelésként kapható funkció egészíti ki. Utóbbi a hátsó külső üléshelyekhez rendelt oldallégzsákokkal és biztonságiöv-előfeszítőkkel együtt már automatikusan a felszereltség része.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Észrevétlen, de fontos változások: az új Volvo S80

A megújult Volvo S80 egy intenzív párbeszéd eredményeként jött létre, melyet a Volvo Cars… Tovább olvasom