Kisalföld logö

2018. 05. 23. szerda - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Professzionális projektmenedzsment a sikerességért

A jövőbeni eredményesség szempontjából egyre nagyobb jelentőséggel bírnak a vállalati projektek.
Az ügyfelek mind komplexebb, több szakterületen átívelő innovációkat várnak és az egyedi megoldások felé fordulnak.

A változáskezelés állandó feladat a vállalaton belül, a lendületes fejlődéshez pedig projektekre van szükség.

A jó Projektmenedzser folyamatosan tanul

Az előrelátó projektmenedzser fejleszti kompetenciáit, hogy a projektjei sikerességét biztosítsa. Mindez fontos a tapasztalt és kevésbé tapasztalt projektvezetők és minden projektben dolgozó munkatárs számára is. A projektmenedzsment módszertanának alkalmazásával azonban a projektekhez nem köthető napi munka is hatékonyabbá tehető.

Célcsoportra szabva

A célirányos tudásátadás érdekében a projektben betöltött szerepek alapján a célcsoportokra szabott képzésekben mindig más és más téma kerül a fókuszba. A munkatársaknak meg kell ismerkedniük a projektmenedzsment alapjaival, átfogó képet kell kapniuk a módszertanról, melyek elengedhetetlenek a projektek sikeres tervezéséhez és lebonyolításához.

A projektek vezetőinek az alapvető módszerek és eszközök ismeretében a vezetői szerep megértésére és újragondolására kell a hangsúlyt fektetniük. A projektvezetés 3 fő szempontja – a csapat-, a munkatársak egyéni és a stratégiai projektvezetés – elengedhetetlen fontosságú elemeit alkotják a projektvezetők felkészítésének.

Az olyan megbízóknak, akik tudatosan és professzionálisan szeretnék támogatni az általuk kezdeményezett projekteket a sikeres megvalósítás érdekében, saját stratégiát kell kidolgozniuk a projektek lefutása során előforduló kritikus helyzetekre. A projektmegbízás és -követés leghatékonyabb eszközeinek megismerése és elmélyítése, a tipikus projektmegbízói hibák és azok elkerülésének a módszerei a fókusztémák ezen célcsoport számára.

Minősítés az IPMA szerint

Különböző vállalatoknál a projektmenedzsment értelmezése nagyban eltérhet. A nemzetközi standardok szerinti minősítések összehasonlíthatóságot, átláthatóságot és egységes megközelítést biztosítanak a vállalatok számára a projektvezetőik elméleti ismereteiről és gyakorlati tapasztalatairól. A nemzetközi standardokon alapuló rendszer lehetővé teszi egy vállalaton belüli projektmenedzsment-karrierút kialakítását, a képzett munkatársak pedig versenyelőnyhöz juttathatják vállalatukat.

Bővebb információ: Anger Anita tanácsadó, akademie.anger@audi.hu, 30/767-3471

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A motorgyártás és az úszás titka

Ahogy az úszók is váltig állítják: igenis van különbség "hossz és hossz" között, úgy a motorgyárban… Tovább olvasom