Kisalföld logö

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Kóbor kutyákhoz ad használati utasítást gyerekeknek egy állatvédő szervezet

A felelős állattartásról, házi kedvencek örökbefogadásáról és a kóbor kutyákkal való viselkedés szabályairól szóló ismeretterjesztő előadás-sorozatot indított a Csillagszem Állatvédelmi Alapítvány Jász-Nagykun-Szolnok megyében.
A kezdeményezés alapötletét egy felkérés adta, amelynek nyomán 8 éves gyermekek számára tartottak rendhagyó osztályfőnöki órát a helyi Római Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban - közölte hétfőn a szolnoki székhelyű szervezet kuratóriumának elnöke. Abonyi Mónika elmondta: a gyerekek érdeklődése - akik a Csillagszem által gondozott 120 gazdátlan eb egyikét személyesen is megismerhették - minden várakozásukat felülmúlta. Ezért úgy döntöttek: megpróbálnak minél több helyre eljutni szemléletformáló programjukkal. A megyeszékhely egy másik oktatási intézményével, a szandaszőlősi városrészben működővel már hosszabb ideje együttműködik az alapítvány.

Legközelebb várhatóan ott tartanak majd hasonló foglalkozást, míg a térség egyik kistelepülése, Nagykörű általános iskolájával ugyancsak elkezdődtek az egyeztetések ez ügyben. A vezető jelezte: néhány önkéntes segítőjével együtt ők minden anyagi ellenszolgáltatás nélkül vállalkoznak erre a feladatra annak érdekében, hogy "ily módon is támogassák a felnövekvő generációk állatokhoz fűződő egészséges értékrendjének és viszonyának kialakulását". Abonyi Mónika úgy vélte: a mai állapotokat ismerve rendkívül sok tennivaló akad még e téren hazánkban és Jász-Nagykun-Szolnok megyében egyaránt.

A felelős állattartás kultúrájának megteremtésében pedig tapasztalataik szerint az erre legfogékonyabb korosztály, a gyermekek körében lehet igazán kézzelfogható, hosszú távon is megmutatkozó eredményeket elérni. Az állatvédő reméli, hogy idővel rendszeressé válnak az általuk tartott különleges tanórák a megye iskoláiban, ahol az állatok viselkedésének alapismereteitől kezdve a velük való kapcsolatteremtésig és a róluk való gondoskodásig számos olyan fontos témáról esik szó, melyek - hangsúlyozta - akár az országos híradásokban időről-időre előforduló tragikus kutyatámadások egy részét is megelőzhetővé tennék.

Olvasóink írták

  • 1. miracle 2011. november 07. 19:42
    „Ráadásul kétszer is...
    http://www.kisalfold.hu/belfold_hirek/hasznalati_utasitas_kobor_kutyakhoz/2248682/”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Győri állatmenhely: segítsen Ön is! Nézze meg a szükséglistát!

Konzerv eledel, takaró, pléd... többek között ezekre is szüksége van az árva cicáknak és kutyusoknak… Tovább olvasom