Kisalföld logö

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 17°C | 30°C Még több cikk.

Ösztöndíj kisebbségekhez tartozó diákoknak

Havonta hatvanezer forintos ösztöndíjat kaphatnak a 2011/12-es tanévtől kezdődően két tanítási éven keresztül a kiemelkedő képességű, nemzeti vagy etnikai kisebbséghez tartozó diákok a közigazgatási miniszter nemzetiségi tanulmányi ösztöndíjról szóló rendelete értelmében.

A Magyar Közlöny legutóbbi számában megjelent szabályozás szerint az ösztöndíj célja, hogy az anyanyelvű és kétnyelvű kisebbségi program szerint működő középfokú iskolák ajánlása alapján támogassa a nemzeti vagy etnikai kisebbséghez tartozó, kiemelkedő képességű tanulók továbbtanulását felsőfokú oktatási intézményben.

A közigazgatási és igazságügyi miniszter által nyújtott ösztöndíj forrása a költségvetés Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium fejezetében meghatározott kisebbségi célú előirányzata.

Az ösztöndíjra vonatkozó pályázati felhívást a miniszter - minden év április 15-ig - közzéteszi a kormány honlapján. A pályázatok benyújtásának határideje május 15. A pályázaton kizárólag a felhívásban felsorolt nemzetiségi kétnyelvű középfokú oktatási intézmények vehetnek részt, az általuk kiválasztott, illetve ajánlott legalább két, az utolsó két évfolyamot megelőző évfolyamot végző tanulóval együttesen előterjesztett pályázattal.

Az ösztöndíj időtartama a tanulói jogviszony alatt tett rendes érettségi vizsgát megelőző két tanév, a 2011/12-es tanévtől kezdődően. Ösztöndíjban középiskolánként, ezen belül évfolyamonként egy tanuló részesülhet - rögzíti a rendelet.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Kisalfold.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémiai vetélkedő középiskolásoknak

A Magyar Televízió Delta műsorának legújabb kezdeményezését, az Atomok itt, molekulák ott - kémia az… Tovább olvasom