7próba

2020.01.14. 06:30

A győri Péterfy-iskola csapata vihette haza idén is a 7 próba fődíját – fotók, videó

Véget ért a három hónapja tartó versenysorozat. Óriási buli volt a döntő! Mutatjuk az eredményeket.

kisalfold.hu

Fotó: Csapó Balázs

 

13.10 – A pontszámok összesítése után ismét Werner Krisztina köszöntette a csapatokat. Ezt követően kezdődött el az eredményhirdetés.

 

Duplázott a Péterfy! Ebben az évben is ők voltak a legeredményesebbek a versenyben.

Gratulálunk minden csapatnak, akik velünk játszottak ebben a három hónapban! Gratulálunk azoknak akik a döntőbe jutottak, és nem utolsó sorban a győzteseknek!

Lássuk hát az eredményeket!

1. helyezett: 111 pont Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium 8/IV

2. helyezett: 104 pont Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium 8/A

3. helyezett: 79 pont: Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola 6/B

4. helyezett: 75 pont: Győri Szolgáltatási SZC Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskolája és Szakgimnáziuma 6/A

5. helyezett: 74 pont: Beledi Általános Iskola 6/B

6. helyezett: 67 pont: Beledi Általános Iskola 7/A

7. helyezett: 59 pont: Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 5/A

12.58 – Az utolsó feladathoz érkeztünk! Lufidurrogtatással zárult a 2. Kisalföld 7próba

Ebben a futóváltóban minden versenyzőnek egy felfújt lufival kell átfutnia a pályán, ott fenékkel kell kidurrantania a nála lévő lufit. Amikor ez sikerült, visszaszaladt és csapattársa következett a sorban.

Ebben a versenyszámban is az idő volt a legfőbb ellenfél.

12.50 – Összegyúrtuk a tavalyi év két legnépszerűbb versenyszámát. Tojástartóból kellett a csapatoknak egy legalább 13 szintes tornyot építenie. Ennek a toronynak a kijelölt helyéhez mocsárjárással kell eljutni. Az idő dönti el, hogy ki kapja a legtöbb pontszámot. A leggyorsabb csapat 14, az utolsó pedig 2 pontot szerezhetett ebben a számban.

12.40 – Ismét egy sportos feladatot kaptak a versenyzők. Futóverseny, amin az ügyesség és gyorsaság is számít. A pályán 3 bóját helyeztünk el, amik alá ping-pong labdát rejtettünk. Ezt a labdát kell a versenyzőknek a bóják tetejére elhelyezni, visszafelé pedig alá tenni. Akkor ér véget a verseny, ha mind a hatan célba értek.

12.35 – A döntőből már ismert „Igaz-hamis” játékkal jutottunk túl a szuperdöntő felén. A negyedik feladatban ismét 3 kérdésre kellett jól válaszolni.

12.25 – Harmadikként labdát kellett cipelniük a csapatoknak, persze ebben is volt egy csavar.

Egy sportlétra két elemét kellett kézbe vennie 2-2 játékosnak, és ezzel kellett a földről felvenniük egy gumilabdát, és azt átvinniük a túloldalra. A labdát nem lehet kézzel megfogni, akkor sem, ha az leesett. Amikor célba értek, akkor adták át a következő párosnak a keretet. A verseny akkor ért véget, amikor mindenki átért.

12.15 – A második forduló 2. feladatában azt a feladatot kapták a játékosok, hogy félcsövek segítségével juttassanak célba minél több, de legalább 7 ping-pong labdát. Kapkodni nem kellett, hiszen erre a versenyszámra 3 percet kaptak a csapatok.

12.00 – Mezátadással indult a szuperdöntő.

A csapatok tagjainak egy hokimezt kellett egymásra adniuk úgy, hogy sem az akin van a mez, sem az, akire kerül, nem használhatja a kezét, a többieknek kellett őket öltöztetniük. A cél az volt, hogy 90 másodperc alatt, a legtöbbször cseréljen gazdát a mez.

11. 55 – A szünetben összesítettük az első 7 próba eredményeit, ami alapján hét csapat jutott be a szuperdőntőbe, és került közel ahhoz, hogy megnyerje a fődíjat.

Tekintettel arra, hogy az osztályok megoszlása teljesen vegyes, így a legjobb hét közé jutásért az alábbi szempontok alapján lehetett kivívni a továbbjutást:

  • a legtöbb pontot szerző két csapat az 5-6 osztályból
  • a legtöbb pontot szerző hetedikes csapat,
  • a legtöbb pontot szerző nyolcadikos csapat,
  • és további 3 legjobb eredményt elért csapat
  • A szuperdöntőbe jutottak:

    Kazinczy Ferenc Gimnázium és Kollégium 8/A

    Győri Szolgáltatási SZC Móra Ferenc Sportiskolai Általános Iskolája és Szakgimnáziuma 6/A

    Péterfy Sándor Evangélikus Gimnázium 8/IV

    Győri Kovács Margit Német Nyelvoktató Nemzetiségi Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Iparművészeti Szakgimnázium és Szakközépiskola 6/B

    Beledi Általános Iskola 6/B

    Piarista Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda 5/A

    Beledi Általános Iskola 7/A

    11.16 – Lufit kell sétáltatniuk a csapatoknak, de úgy, hogy kézzel nem foghatják meg azt. Két játékos indul el a lufival úgy, hogy azt egymás teste közé szorítják be. Amikor célba érnek, egyikük a lufival visszafut és elindul a következő páros.

    11.11 – Egy rövid, kétperces szünet után, ami alatt szusszanhattak egyet a csapatok, és taktikai megbeszélést tarthattak arról, hogy hogyan teljesítsék a 6. feladatot.

    Ez ugyanis az előzőhöz hasonlóan egy sportos kihívás, és szintén az idő fogja eldönteni, hogy ki lesz a győztes. Ez a kihívás a keretvezetés. Nem egyszerű a feladat! Egy nem túl nagy keretet kell áthúzni az egymás mögött fekvőtámaszban felsorakozott játékosokon. Először fejtől a láb irányába, majd visszafelé.

    11.00 – Ebben a feladatban egymás alatt kell átbújni. Időre megy a játék!

    Négykézlábra ereszkedik öt játékos a csapatból, hatodik társuknak alattuk kell átbújnia, majd neki is letérdelnie a sor elejére. Abban a pillanatban, amikor valaki mögött már nincs játékos, neki kell átbújnia a többiek alatt. Két kört kell így megcsinálni, tehát mindenkinek kétszer kell átbújnia a többiek alatt.

    10.50 – Igaz vagy hamis? Ezt kell eldönteniük a csapatoknak, mégpedig úgy, hogy a kérdés elhangzása után a versenypályán a kijelölt igaz, vagy a hamis zónába szaladnak. Mindössze 20 másodpercük van a csapatoknak, arra, hogy felsorakozzanak valamelyik oldalon.

    A kérdésekhez a kiosztott Kisalföld mai számában lehetett megtalálni a válaszokat. Ezt áttanulmányozhatták a csapatok és a közönségtől is kaphattak segítséget a játék alatt.

    10.35 – Célba jutottak a labdák, ami után a hát(ra)jzolós verseny következett. Talán ez a verseny legizgalmasabb feladata, amihez trükköket, praktikákat is kaptak a játékosok. Ebben a feladatban a játékosok egymás mögé ülve sorakoztak fel, és mindenki az előtte ülő hátára rajzolja fel a megadott ábrákat, úgy, hogy ezt a sor túlsó végén ülő játékos le tudja rajzolni.

    10. 20 – Nagyon ügyesen pörgették a palackokat a csapatok. Több csapatnak is sikerült maximális pontszámot szereznie azzal, hogy 50 másodperc alatt teljesítette a kihívást.

    És máris robogunk tovább a második feladattal, ami a ping-pong szlalom.

    Ezt a feladatot is egy rövid videóból és a játékmesterek instrukcióiból ismerhették meg a versenyzők. Ebben a kihívásban 6 palack között kellett fújással célba juttatni a ping-pong labdát.

    10.13 – Az első feladat kihirdetése. A bootle challange (palackdobálás) kihívással a kivetítőn lejátszott videóból ismerkedhettek meg a versenyzők és szurkolóik.

    https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=4wN1We4hwuo&feature=emb_logo

    10.00 – Nagy sporteseményeket megidéző hangulatban vonultak be a versenyzők a pályára. Werner Krisztina, a Kisalföld megbízott főszerkesztője köszöntötte a sorversenybe jutott tizenhat osztályt, és a szurkolókat. Kiemelte, hogy a 7próba fő célja a közösségépítés volt, és a Kisalföld közösségének tagjai ők is, akik ebben a három hónapban velünk tartottak,

    9.55 – Felsorakoztak a csapatok a bevonuláshoz. 10 órakor kezdődik a buli!

    9.30 – Elsőként az osztályfőnökök gyűltek össze, és kaptak instrukciókat a játékokhoz.

    9. 25 – Gyülekeznek a csapatok. Hamarosan kezdődik a 7 próba döntője!

    Korábban írtuk:

    A tavalyi nagy sikerű közösségépítő kampányunk után, október 1-jén ismét elindult a kaland, amelyre a hagyományos tanterv szerinti felső tagozatos általános iskolai osztályok jelentkezhettek. A csapatok iskolájukat képviselve – osztályként, osztályfőnökük vagy egy általuk választott pedagógus irányításával – indulhattak a Kisalföld 7próbán. De ez a hét próba nem csupán az élményről és a tanulásról szól! A győztesek pénznyereményekkel gazdagodnak.

    Szerkesztőségünk arra törekedett, hogy a játszva, illetve szórakozva tanulás elve érvényesüljön, vagyis olyan feladatok legyenek, amik tanulságosak és jó bulik is egyben.

    De az új ismeretek megszerzése mellett a kihívásokkal az is célunk volt, hogy közelebb hozzuk egymáshoz a különböző generációkat, ráirányítsuk a figyelmet a fogyatékkal élők elfogadására, vagy a környezetvédelem fontosságára.

    Az eddigi próbák során a hétpróbázók elmondták, mit tanulhatnak fogyatékkal élő társaiktól, megmozgatták a nagyit – és más náluk idősebbeket –, szótárt készítettek a mai szleng szavaiból és megismerték, hogy beszéltek szüleik, nagyszüleik diákkorukban, álmodtak egy világot maguknak, és megalkották annak törvénykönyvét, bizonyították, hogy milyen tudósok, és hogyan tudnak energiát termelni, utoljára pedig azt mutatták meg egy sütemény elkészítésén keresztül, hogy a konyhában is ügyesen mozognak.

    Az eddigi próbákon, a győri, mosonmagyaróvári, lipóti, kónyi, koroncói, beledi, és rábapatonai iskolák felső tagozatos diákjai szerezték meg a legtöbb pont számot. Ezeknek a városoknak az iskoláiból került ki az a 16 csapat, akik ma versenyeznek Győrben az Olimpiai Sportparkban, ezzel zárul a 2. Kisalföld 7próba, amelyre a versenyző csapatok több száz nézővel karöltve érkeznek a helyszínre, ahonnan élőben közvetítjük az eseményeket.

    A 10 órakor kezdődő döntőn minden osztály bizonyíthatja csapatjátékát, ügyességét, rátermettségét.

    A sorversenynek tétje is van: a nagy értékű nyereményeket az ott elért helyezések alapján fogjuk kiosztani. A versenyen minden csapat „tiszta lappal” indul, az eddigi próbák soron szerzett pontszámaikat itt már nem vesszük vesszük figyelembe. Az “aranyérmes” osztály 250 ezer forint, az “ezüstérmes” 150 ezer, a “bronzérmes” pedig 100 ezer forint értékű álomnyereménnyel tér vissza az iskolapadba.

    Köszönjük a Vady Bt., az Alcufer Kft. és a Pedró pékség támogatását a sorverseny megvalósulásához!

     

     

     

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!