Férfi kosárlabda

2023.04.12. 11:39

Egyetemi bajnokság – Hárompontos előnyben a Mosonmagyaróvár-UNI Győr

A Mosonmagyaróvár-UNI Győr férficsapata az egyetemi kosárlabda-bajnokság negyeddöntőjének első mérkőzésén idegenben győzte le a BME-MAFC-ot, így jó helyzetből várhatja a jövő hétfői visszavágót.

kisalfold.hu

Jó helyzetből várja a visszavágót a Mosonmagyaróvár-UNI Győr csapata.

BME-MAFC–Mosonmagyaróvár-UNI Győr 76–79 (13–19, 16–18, 22–24, 25–18)

Budapest, egyetemi kosárlabda-bajnokság, férfi negyeddöntő, 1. mérkőzés, 50 néző. V.: Hervay, Novák.

BME-MAFC: Vargovics, POLLÁK 23/9, Láng-Miticzky, Pásztor 2, Tóth 8. Cs.: ROZS 25, Kósa 3, KOFLANOVICS 9/9, Schaul, Horváth, Kódor 6, Bartha. Edző: Weisz-Tiba Klára.

Mosonmagyaróvár-UNI Győr: KÁMÁN B. 17/6, BAKON 12/6, GEIGER 12, KÁMÁN K. 8, Hágen 8. Csere: GOSZTOLA 14/3, Garancz 5, Szabó 3/3, Jakab-Varga T., Varga Z., Piukovits. Edző: Laky Tibor.

Végig kiélezett, igazi rájátszásos hangulatú mérkőzésen szerzett a vendégcsapat előnyt idegenben a jövő hétfői visszavágóra, melyet a mosonmagyaróvári Bauer Rudolf Sportcsarnokban rendeznek meg. Több alkalommal is volt lehetőség arra, hogy kiépítsen egy megnyugtató előnyt a Mosonmagyaróvár-UNI Győr, azonban a hazai csapat egy pillanatig nem adta fel a harcot.

Weisz-Tiba Klára: – A mosonmagyaróvári csapatot rajtunk kívül eddig egyetlen csapat tudta nyolcvan pont alatt tartani. Ez nagy dolog, de ez is kevés volt a győzelemhez. Rengeteg olyan hibát vétettünk, ami a rájátszásban már nem fér bele. A következő lépésnek azt szeretnénk, ami szintén nagyon kevés, mindössze két csapatnak sikerült idén, mégpedig legyőzni őket. Jó, hogy ilyen közel tudtunk jönni a végére, így a folytatás teljesen nyílt. Meglátjuk mennyit tudunk előbbre lépni egy hét alatt, és ez mire lesz elég idegenben.

Laky Tibor: – Várható volt, hogy a négy közé jutásért már éles mérkőzések lesznek. Gyakorlatilag azt kaptuk, amire számítottunk. Mindkét csapatnak gratulálok a teljesítményéhez. Továbbra is fenntartom, hogy ez a bajnokság ennél azért többet érdemelne, mint amit mi kapunk folyamatosan. Találkozunk a visszavágón!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában