Metálos alezredes

2019.09.14. 11:25

Soproni metálzenekarban játszik Lőrincz Zoltán alezredes

A soproni metálzenekar, az Innistrad egyik alapítója Lőrincz Zoltán alezredes. A nyomozó a színpadon sem bújik ki a bőréből; ugyanolyan kemény gitárral a kezében, mint a bűnügyi helyszíneken.

Nagy Márta

Koncerten a feltörekvő soproni metálzenekar, az Innistrad.

Kemény mondanivalókat hordoznak a soproni metálzenekar, az Innistrad számai. A három éve alakult együttes rögtön azzal indított, hogy megszervezte a Metál Invázió elnevezésű koncertsorozatot, aminek október első hétvégéjén a Hangárban lesz a harmadik alkalma, s egyben az Innistrad lemezbemutatója is. A brutál hangzás kőkemény szövegekkel párosul a több tekintetben is különleges zenekarnál. Már az együttes összetétele is érdekes: a tizennyolc éves diák és huszonéves egyetemista mellett ötvenes, érett férfiak játszanak, de apa-fia páros is színesíti a képet. Az egyik alapító pedig „civilben” rendőr: Lőrincz Zoltán, a Soproni Rendőrkapitányság bűnügyi osztályának vezetője. Az alezredes a színpadon sem bújik ki a bőréből, zenével és főleg a szövegekkel ugyanúgy a rosszfiúk, a bűn és a drog ellen küzd, mint a munkájában.

Koncerten a feltörekvő soproni metálzenekar, az Innistrad.

– Számomra ez egyáltalán nem különleges, így vagyok összerakva. Az együttesben is ugyanaz érdekel, mint a rendőrségen: felszámolni a rosszat, kimondani a helytelent. A színpadon ráadásul úgy tudjuk megszólítani a fiatalokat, hogy észre sem veszik – mondja Lőrincz Zoltán. Nem is igazán érti, miért számítana érdekesnek egy metálos alezredes. Igaz, tisztában van a többség általánosító szokásaival, de itt van ő élő ellenpéldaként: kigyúrt vállak, tetovált karok és elszánt küzdelem a rossz ellen. Egyik új számukhoz például – ez az Engedd el! – olyan szöveget, a klipjéhez pedig olyan forgatókönyvet írt, hogy ép eszű drogos, ha hallja-látja, messzire dobja a tűt. „Remélem” – mondja halvány mosollyal Lőrincz Zoltán, akinek gyerekei is szerepelnek a videóklipben. Fia, Lőrincz Ádám pedig Kassai Ádámmal együtt az Innistrad szólógitárosai.

A dobos Rácz János és az énekes Unger János kis túlzással a fiatalok miatt vált zenésszé, a két Ádám ugyanis olyan tehetséges, hogy azt muszáj megmutatni a világnak. Rajtuk kívül az Akela, az RPG, az Éhenkórászok, a BeatCoin és a Kaztor is fellép október negyedikén és ötödikén a Metál Invázión, ahol az Innistrad a fiatalok helyett és értük is kimondja majd: higgy magadban!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában