Baba-mama csomag

2021.03.26. 19:01

Életkezdő csomaggal támogatnák Sopronban az egyedülálló édesanyákat

A 45 ezer forint értékű csomagban 22 kelengye található.

Papp Fanni

20210326. Hoszzútávú együttműködés a Babamama csomag civil szervezettel. Szereplők: Huber Katalin ügyvezető Farkas Ciprián polgálmester Csiszár Szabolcs alpolgármester Ferencz Virág anyuka Fényképek: Szalay Károly SZK Kisalföld Sopron

Fotó: Szalay Károly

45 ezer forint értékű baba-mama csomagokkal támogatná az egyedülálló édesanyákat a soproni önkormányzat. A pénteki sajtóeseményen három jelképes kelengyét adtak át, és remélik, hosszútávú megegyezés születhet Huber Katalinnal, a babamamatudakozo.hu civil szervezet alapítójával és a kelengye csomag megálmodójával.

A 14 éve létrejött szervezet célja olyan édesanyáknak segítséget nyújtani, akik egyedül vágnak bele a gyermek nevelésbe, és akiket nem vár otthon az újszülött édesapja.

- A csomagban jelenleg 22 kelengye található, többek között matrac, d vitamin, cumi, cumisüveg, textíliák, mindenmentes babafürdető és testápoló. Tehát minden megtalálható benne, ami egy élet kezdetéhez szükséges. A csomagokat az önkormányzat biztosítja a szülőknek, elsősorban a rászoruló, egyedülálló édesanyáknak – részletezte Huber Katalin.

Az eseményen Farkas Ciprián polgármester elmondta, sajnos szükség van a kezdeményezésre, azonban bíznak benne, hogy minél kevesebb család szorul majd rá a csomagra.

Fotó: Szalay Károly

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kisalfold.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában